Πρωτόπαππας: Να κάνουμε τα προαπαιτούμενα και μετά να διεκδικήσουμε στη διαπραγμάτευση

Πρωτόπαππας: Να κάνουμε τα προαπαιτούμενα και μετά να διεκδικήσουμε στη διαπραγμάτευση

Ανάμεσα στα προαπαιτούμενα αυτά είναι «η "μικρή ΔΕΗ" και το νομοσχέδιο αυτό έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, τόνισε

Πρωτόπαππας: Να κάνουμε τα προαπαιτούμενα και μετά να διεκδικήσουμε στη διαπραγμάτευση
«Υπάρχουν τα προαπαιτούμενα για τα οποία έχουμε δεσμευτεί για να προχωρήσει η χώρα μπροστά και το πρόγραμμα. Αν είναι δυνατόν να υπάρχει αύριο το περιθώριο για μια διαπραγμάτευση που θα βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο, αυτό θα γίνει μόνο με τα προαπαιτούμενα του Μαΐου και του Ιουνίου» δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Βήμα» ο Χρ. Πρωτόπαππας.

Πρόσθεσε πως ανάμεσα στα προαπαιτούμενα αυτά είναι «η "μικρή ΔΕΗ" και το νομοσχέδιο αυτό έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή και φέρει την υπογραφή του κ. Μανιάτη ως υπουργού και θα προχωρήσει. Βεβαίως, αν υπάρχουν επιμέρους παρατηρήσεις ή δεσμεύσεις, είναι ένα θέμα που θα το δει η κοινοβουλευτική μας ομάδα. Δεν σημαίνει ότι δίνει λευκή επιταγή. Αλλά θα προχωρήσει ως προαπαιτούμενο, διότι πρέπει να είσαι σοβαρός και επιτυχημένος στην εφαρμογή του προγράμματος και τα προαπαιτούμενα πρέπει να προχωρήσουν».

Απαντώντας στην ερώτηση αν οι διαφωνίες υπουργών δημιουργούν καλή εικόνα για την κυβέρνηση είπε: «Όχι. Δημιουργεί προβλήματα και είναι σαφές, διότι δημιουργείται μια αίσθηση στην κοινωνία που μπορεί να είναι και άδικη, ότι τίθενται όλα σε αμφισβήτηση και ότι πρέπει να επιλέξουμε πού θα δοθεί η μάχη. Η μάχη θα δοθεί κεντρικά. Για να πάμε ισχυροί στην κεντρική διαπραγμάτευση, θα πρέπει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα έως τότε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης