Κι άλλες απολύσεις στο ελληνικό δημόσιο ζητά η Λαγκάρντ

Δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση του εκτελεστικού συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου

Προσοχή στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στην εισαγωγή του ενιαίου φόρου ακινήτων συστήνει στην Ελλάδα η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ μετά τη συζήτηση του ελληνικού προγράμματος στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ , όπου εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 1,72 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα έκανε αναφορά στην πρόοδο των ελληνικών αρχών στη μείωση των δημοσιονομικών και εξωτερικών ανισορροπιών, ωστόσο υπογράμμισε πως οι θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα και πέρα από αυτόν, δεν συμβαδίζουν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Οι μεγαλύτερες προσπάθειες στις μεταρρυθμίσεις παραμένουν το κλειδί για την οικονομική ανάκαμψη και τη διαρκή ανάπτυξη», τόνισε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, προσθέτοντας πως οι βαθύτερες μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα είναι ζωτικής σημασίας για να ολοκληρωθεί η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή και το πρόγραμμα να προχωρήσει με την ευρεία στήριξη της κοινής γνώμης.

Η ίδια τόνισε πως η πρόοδος στον εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης εξακολουθεί να υπολείπεται από τα απαιτούμενα και πρέπει να γίνουν περισσότερα ώστε να ενισχυθεί η αυτονομίας της και η επιχειρησιακή της αποτελεσματικότητα.

Η Κ. Λαγκάρντ χαρακτήρισε σημαντικό να υπάρξει επαρκής προετοιμασία για να εφαρμοσθεί με επιτυχία ο φόρος ακίνητης περιουσίας. «Είναι σημαντικό να αποφευχθούν αλλαγές στη φορολογική πολιτική που θα υπονομεύσουν τα έσοδα», τόνισε για το θέμα αυτό.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ σημείωσε πως με δεδομένη την «αργή πρόοδο» στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στην εξασφάλιση της εξόδου του μη καταρτισμένου προσωπικού από το Δημόσιο και στην πρόσληψη νέου προσωπικού με τα κατάλληλα προσόντα.

«Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να επιταχυνθούν για να δοθεί ώθηση στην παραγωγικότητα και την ανάπτυξη. Επείγοντα μέτρα πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες σχετικά με τη διάρθρωση και τη διακυβέρνηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων», σημείωσε η κ. Λαγκάρντ.

Για το τραπεζικό σύστημα τόνισε πως μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχει διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ωστόσο τόνισε πως οι βασικές προκλήσεις περιλαμβάνουν τον «καθαρισμό» των ισολογισμών, τη διασφάλιση ισχυρών δομών διακυβέρνησης, και την γρήγορη εκ νέου ιδιωτικοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Αναφορικά με το δημόσιο χρέος η κ. Λαγκάρντ τόνισε πως αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και την επόμενη δεκαετία. «Οι διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους ότι θα εξετάσουν περαιτέρω μέτρα για τη στήριξη της Ελλάδας, αν χρειαστεί, για να μειώσουν το χρέος σημαντικά κάτω από 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022, κάτι που εξαρτάται από την πλήρη εφαρμογή από την Ελλάδα όλων των προϋποθέσεων που περιέχονται στο πρόγραμμα, είναι ευπρόσδεκτη. Η συνεχιζόμενη δέσμευσή τους να παράσχουν επαρκή οικονομική στήριξη προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του προγράμματος και πέρα από αυτό έως ότου η χώρα ανακτήσει την έξοδο στις αγορές, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι η Ελλάδα συμμορφώνεται πλήρως με το πρόγραμμα, παραμένει ουσιαστικής σημασίας», είπε η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ (35)

ένας βουλευτής για κάθε 7000 μόνιμους

αλλιώς τι;;; θα απολύσει τους ....μισούς βουλευτές!!!! οι απολύσεις μέχρι το 2014 θα φθάσουν τις 100000 και η βουλή θα έχει τους 300 της..τόσο απλό

ΤΑΣΟΣ

Ο.Κ.Εντάξει με τους Δ.Υ.Τους απολύσαμε,βγάλαμε το άχτι μας ή το κόμπλεξ μας.Τώρα τι;Το σχέδιο για το μετά το ξέρει κανείς;Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος αλλά με βάζει σε σκέψη το ότι με φέρνουν σε αντιπαράθεση με τους δημοσίους υπαλλήλους.Εγώ σαν απλός πολίτης τι θα κερδίσω;Μήπως δεν πληρώσω την εισφορά αλληλεγγύης μέχρι το 2016;Μήπως δεν πληρώσω το χαράτσι της ΔΕΗ και το 2014;Στις πόσες χιλιάδες απολύσεις Δ.Υ. βρίσκω εγώ δουλειά;Στις πόσες χιλιάδες απολύσεις Δ.Υ. θα έχουμε κοινωνικό κράτος και αξιόλογες κρατικές δομές;Για να μην μακρυγορώ θέλω να πω πως με τις απολύσεις δεν λύνεται κανένα δικό μου πρόβλημα.Προτιμώ σαν πολίτης να πληρώνω τον Δ.Υ(ο οποίος φορολογείται και πληρώνει τα χαράτσια του) παρά να μου τα φάει ο Σόιμπλε και η παρέα του.Γιατί αυτοί μας τα τρώνε και θα συνεχίσουν να μας τα τρώνε.80 δισ. το κέρδος της Γερμανίας από αέρα και μόνο.Εσείς κορόϊδα Έλληνες πλακωθείτε και μεταξύ σας για να σας τα παίρνουμε ακόμα πιο εύκολα.

ΓΙΩΡΓΟΣ

Εσυ καλα τα λες. Ξερεις ομως ποσοι εκει εξω περιμενουν να δουν απολυμενο το γειτονα τους Δ.Υ. για να χαρουν και μονο? Τι κι αν την επομενη μερα θα 'ναι παλι ανεργοι? Η' θα στηθουν στη ουρα για να πληρωσουν τα χαρατσια, η' θα πανε στη δουλεια για 500Ε?Και το μεγαλυτερο κομπλεξ ξερεις ποιοι το 'χουν? ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ!(εχω παραδειγματα γνωστων μου) Εγω θα χαρω μονο αν δω απολυμενο καποιο επιορκο, κανα κοπανατζη Δ,Υ. Ως τωρα ομως βλεπω να απολυουν οσους μπηκαν με ΑΣΕΠ και πτυχια!

ο τρελος

Το ασχημο δεν ειναι οτι πρεπει να απολυθουν ΔΥ (γιατι πρεπει να μειωθουν)...το ασχημο ειναι οτι θα πληρωνουμε για μια δεκαετια ακομα συμφωνα με την Κριστιν...υποθηκη και τα παιδια μας βαζουμε...

ΑΠΟΡΙΑ

Κι άλλες απολύσεις στο ελληνικό δημόσιο ζητά η Λαγκάρντ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΕΣΤΩ ΛΕΩ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΙΣ ΛΙΣΤΑΣ (ΛΑΓΚΑΡΝΤ) ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ; ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΜΙΑ ΒΙΑΣΥΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.

Δαναος δαρειος

Αφου εχουμε ανθελληνικες και μας κυβερνούν , ζητήστε οτι θέλετε !! Ελεγχος σε αυτα που ζητάτε δεν Υπαρχει !! Αλονηστε λοιπον !!!

Stelios

Αυτή η καραμέλα με τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ ας σταματήσει !!! Ολοι ξέρουν για τον ΑΣΕΠ, πόσο άξιο κρατικός ειναι!!!

Βαραααααααα κ αλλο αντέχουν

Έξω ολοι οι δημόσιοι χαραμοφαηδες κηφηνες που μπήκαν με μέσο κ κοροιδευανε τους άλλους.κανενα έλεος.

Epwnvmus

Πρέπει να το βάλουν αυτο στους τελικούς των CrossFit Games: Η Απόλυση Ελλήνων Δημοσίων Υπαλλήλων. Ενα απο τα δυσκολότερα πράγματα που μπορει να δοκιμάσει να κάνει άνθρωπος!

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ!

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ κ. ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Nikos

Να φυγουμε απο το EURO. Ειναι η μονη λύση. Ο ιδιωτικός τομέας κατέρευσε γιατι ηταν κρατικοδίαιτος και τωρα καταρέει και το δημόσιο. Δεν φταίνε ουτε οι ιδιωτικοι υπάλληλοι ουτε οι δημόσιοι, οι ταξιτζήδες οι λεωφοριατζήδες κλπ. ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ !!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sintaxiouxoi_aftodioikisi-1

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα αφορά στα αναδρομικά, τους συντελεστές αναπλήρωσης και στην αλλαγή του καθεστώτος εισφοροδότησης των ελεύθερων επαγγελματιών θα κατατεθεί στο διάστημα μεταξύ 15 και 21 Δεκεμβρίου

akinita_ar

Προκειμένου οι σχεδιαζόμενες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών  να μην προκαλέσουν αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης, η κυβέρνηση προωθεί αντισταθμιστικές αυξήσεις στα αφορολόγητα, τις κλίμακες και τους συντελεστές της φορολογίας ακινήτων

georgieva_staikouras

«Ο κ. Σταϊκούρας με ενημέρωσε σχετικά με τις προσπάθειες εξισορρόπησης των δαπανών προς όφελος της κοινωνικής προστασίας και ένταξης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής του ΔΝΤ για τη συνάντησή της με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών