Κομισιόν: «Τεχνικά ζητήματα απομένουν για συμφωνία με την Ελλάδα»

Κομισιόν: «Τεχνικά ζητήματα απομένουν για συμφωνία με την Ελλάδα»

Για ουσιαστική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μίλησε ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου για την Οικονομία, Όλι Ρεν.

Κομισιόν: «Τεχνικά ζητήματα απομένουν για συμφωνία με την Ελλάδα»
Ανοιχτή παραμένει η επίτευξη συνολικής συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με την Τρόικα, ωστόσο η Κομισιόν, με επίσημο τρόπο, κάνει λόγο για ουσιαστική πρόοδο, υπογραμμίζοντας ότι απομένουν κάποια τεχνι9κά ζητήματα, για να κλείσει το «deal».

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν ενδείξεις για επίτευξη συμφωνίας στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του αρμόδια για την Οικονομία Επιτρόπου, Όλι Ρεν, κ. Σάιμον Ο' Κόνορ, αρκέστηκε να πει τα εξής: «Τις τελευταίες ημέρες, έχουμε σημειώσει ουσιαστική πρόοδο. Μένουν μερικά ζητήματα να διευθετηθούν, προτού υπάρξει συμφωνία, σε τεχνικό επίπεδο, ανάμεσα στην Τρόικα και τις ελληνικές αρχές».
 
Από την πλευρά του, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Μίχαελ Σπιντελέγκερ, σε δηλώσεις του για το ελληνικό ζήτημα, τάχθηκε υπέρ της παράτασης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά με προϋπόθεση τις αλλαγές στα εργασιακά, την είσπραξη των φόρων και την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.
 
Κλείσιμο
Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, διαψεύδοντας τα περί ύπαρξης σχετικής συμφωνίας.
 
Για τον ίδιο, ισχύει αυτό που έχει συμφωνηθεί, δηλαδή ότι θα πρέπει να υπάρξει πρώτα η έκθεση της Τρόικας και μετά να ληφθεί απόφαση, διευκρίνισε ο κ. Σπιντελέγκερ, σημειώνοντας πως θα πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση στη βάση πραγματικών δεδομένων, τα οποία θα πρέπει να τεθούν πρώτα στη διάθεση των εταίρων, κάτι που αποτελεί και την προϋπόθεση για να δοθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα.

Ως στοιχεία ουσιαστικής προόδου θεωρεί, για παράδειγμα, τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, την είσπραξη φόρων, που δεν μπορεί να αφήνεται στην τύχη, όπως είπε χαρακτηριστικά, καθώς και την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων.
 
Σε σχέση με ενδεχόμενη νέα διαγραφή ελληνικού χρέους, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως αυτό δεν μπορεί να προβλεφθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης