Άσμουσεν: Kαμία απόφαση για περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα

Άσμουσεν: Kαμία απόφαση για περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα

Διαψεύδει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung και τονίζει πως οι διαπραγματεύσεις έχουν σημειώσει πρόοδο, αλλά δεν έχουν καταλήξει ακόμη.

Άσμουσεν: Kαμία απόφαση για περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD ο Γιοργκ Άσμουσεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για να παρασχεθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, διαψεύδοντας το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung. (Διαβάστε το δημοσίευμα που έβγαλε πρώτο το protothema.gr εδώ )

Αναφερόμενος στις συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα τόνισε πως έχουν σημειώσει πρόοδο, αλλά δεν έχουν καταλήξει ακόμη.

Κλείσιμο
Ο Γιόργκ Άσμουσεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υποστήριξε ακόμη ότι εάν παραταθεί το χρονοδιάγραμμα επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων της Ελλάδας, τότε τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης θα πρέπει να παράσχουν την απαραίτητη χρηματοδότηση. 

«Αν δίναμε διετή παράταση για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, αυτό θα σήμαινε πως τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης θα έπρεπε να δώσουν περισσότερα χρήματα», πρόσθεσε ο γερμανός αξιωματούχος.

Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, επικαλούμενη πρωτόκολλο συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της, αναφέρει πάντως ότι θα δοθεί διετής παράταση στη χώρα προκειμένου να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης