Παράταση μέχρι το 2016 στην Ελλάδα

Παράταση μέχρι το 2016 στην Ελλάδα

Για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους – Γιατί συναίνεσαν τώρα οι εταίροι μας – Ερωτηματικό η χρηματοδότηση μετά το 2014

Παράταση μέχρι το 2016 στην Ελλάδα
Τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης συμφώνησαν να δώσουν στην ελληνική κυβέρνηση παράταση δύο ετών – μέχρι το 2016- προκειμένου να καταφέρει να φέρει το έλλειμμα του προϋπολογισμού κάτω από το 3% του ΑΕΠ. Τη είδηση έφερε στο φως η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche zeitung.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχει πάει πίσω και η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο να αυξήσει τα έσοδά της κατά 8.8 δισ. ευρώ μέσω ιδιωτικοποιήσεων μέχρι το τέλος του 2015.  
Οσον αφορά στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στους τομείς της εργασίας και της ενέργειας θα δοθεί περισσότερος χρόνος.

Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί επίσης να υπολογίζει στην λήψη επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί μέρος του προσχεδίου μνημονίου μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών πιστωτών της.

Παραμένει αδιευκρίνιστο από πού θα προέλθουν τα 15-18 δισ. ευρώ που θα χρειαστεί η χώρα τη διετία 13-14 όπως και το πώς θα χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της μετά το 2014. Τα μέλη τη Ευρωζώνης συμφώνησαν στο να δοθεί παράταση στην Ελλάδα καθότι η τελευταία έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

Κλείσιμο
Το χρηματοδοτικό κενό εξάλλου λογίζεται ως αποτέλεσμα της διαρκώς αυξανόμενης ύφεσης που πλήττει την Ελλάδα και δεν είχε επαρκώς προβλεφθεί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης