Πτώση εσόδων του Δημοσίου από το φόρο κινητής τηλεφωνίας

Πτώση εσόδων του Δημοσίου από το φόρο κινητής τηλεφωνίας

Η κρίση επηρέασε και τα δημόσια έσοδα από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας.

92.000 επιπλέον άνεργοι μέσα σε ένα μήνα!
Πτώση εσόδων του Δημοσίου από το φόρο κινητής τηλεφωνίας
Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, το 2011 τα δημόσια έσοδα από το τέλος κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας παρουσίασαν μείωση -16,8%, ενώ η αντίστοιχη μείωση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011 ανέρχεται σε -5%.


Στο έγγραφο που κατέθεσε ο κ. Μαυραγάνης αναφέρεται πως ''η αρνητική μεταβολή αυτή των εσόδων, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά στο ύψος των τελών αυτών, δεδομένου ότι στον πρώτο χρόνο εφαρμογής τους είχαμε αύξηση εσόδων, αλλά οφείλεται, κατά βάση, στις απώλειες των προσωπικών εισοδημάτων των χρηστών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, εξαιτίας της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, που είχαν ως αποτέλεσμα και τη μείωση της χρήσης των υπηρεσιών''.

Ο κ. Μαυραγάνης θυμίζει ότι το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας ανέρχεται σε 12% για μηνιαίο λογαριασμό μέχρι και 50 ευρώ, σε 15% για μηνιαίο λογαριασμό από 50,01 μέχρι και 100 ευρώ, 18% για λογαριασμό από 100,01 μέχρι και 150 ευρώ και 20% για λογαριασμό από 150,01 ευρώ και άνω, ενώ σε 12% επί της αξίας του χρόνου ομιλίας ή επικοινωνίας καρτοκινητών, ανέρχεται το τέλος καρτοκινητής τηλεφωνίας.

Ο υφυπουργός αποσαφηνίζει ότι ''κάτω από τις επιτακτικές δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας δεν εξετάζεται η μείωση των εν λόγω τελών προς το παρόν'', προσθέτει, ωστόσο, ότι κάθε πρόταση που αποβλέπει σε ελάφρυνση των φορολογικών βαρών λαμβάνεται υπόψη, εφόσον προτείνεται αντίστοιχα και η αναπλήρωση της απώλειας των ανάλογων εσόδων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης