ΔΝΤ: «Οι Έλληνες ξαναφτιάχνουν τη χώρα τους»

ΔΝΤ: «Οι Έλληνες ξαναφτιάχνουν τη χώρα τους»

Ο αναπλ. Δ/ντής του Ταμείου David Lipton πιστεύει πως η ελληνική κυβέρνηση αναζητά τρόπους να επιτύχει τους στόχους του προγράμματος διάσωσης

O Δρόμος / The Road (δείτε το trailer)
ΔΝΤ: «Οι Έλληνες ξαναφτιάχνουν τη χώρα τους»
Άκρως θετικές εκτιμήσεις για την προσπάθεια της Ελλάδας να επιτύχει τους στόχους που της έχουν τεθεί μέσω του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, εξέφρασε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό CNBC, ο νούμερο δύο του ΔΝΤ, αναπληρωτής Διευθυντής του Ταμείου κ. David Lipton.

Ο κ. Lipton δεν δίστασε να εξάρει την «προσήλωση της κυβέρνησης στις δεσμεύσεις της χώρας μας». Δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι ο Πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών είναι αποφασισμένοι να βρουν τον σωστό δρόμο για την δημοσιονομική προσαρμογή, για να μπουν τα πράγματα στο σωστό δρόμο, και προσπαθούμε να βοηθήσουμε».

Για να συνεχίσει λέγοντας: «Είμαι αισιόδοξος με την έννοια ότι πιστεύω πως οι Έλληνες εργάζονται σκληρά, θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη, θέλουν να φτιάξουν και πάλι την χώρα τους».

Κλείσιμο

Αναφορικά με τις δράσεις της ΕΚΤ, ο κ. Lipton σημείωσε ότι οι ιδέες του προέδρου της Μ. Ντράγκι, για το πώς η ΕΚΤ μπορεί να στηρίξει την Ευρωζώνη, είναι θεωρητικά εύστοχες.

Ενώ για την παγκόσμια οικονομία τόνισε πως οι ορατοί κίνδυνοι είναι τόσο η ΗΠΑ, όσο και η ΕΕ: «Η Ευρώπη πρέπει να διασφαλίσει ότι μπορεί να διαλύσει τις αμφιβολίες για τη βιωσιμότητα του ευρώ. Η ανάκαμψη είναι ακόμη εύθραυστη ενώ τα μεγαλύτερα ρίσκα είναι ο δημοσιονομικός γκρεμός στις ΗΠΑ και τα προβλήματα χρέους στην ΕΕ».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης