Βέτο σε τράπεζες το Δημόσιο ακόμη και χωρίς συμμετοχή

Μαύρη τρύπα 2,5 δισ. στα έσοδα, προς αναθεωρήσεις στον προϋπολογισμό

Αλλαγές της τελευταίας στιγμή στο νομοσχέδιο για τις τράπεζες επέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο κύριος Αλογοσκούφης, κατέθεσε τροπολογίες σύμφωνα με τις οποίες:

  • Μπορεί μια τράπεζα να ενταχθεί στο σχέδιο χωρίς να δώσει προνομιούχες μετοχές της στο Δημόσιο, εφόσον δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας. Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Οκτωβρίου ο κύριος Αλογοσκούφης είχε δηλώσε

Αλλαγές της τελευταίας στιγμή στο νομοσχέδιο για τις τράπεζες επέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο κύριος Αλογοσκούφης, κατέθεσε τροπολογίες σύμφωνα με τις οποίες:

  • Μπορεί μια τράπεζα να ενταχθεί στο σχέδιο χωρίς να δώσει προνομιούχες μετοχές της στο Δημόσιο, εφόσον δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας. Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Οκτωβρίου ο κύριος Αλογοσκούφης είχε δηλώσει ότι όλες οι τράπεζες που θα μετάσχουν στο σχέδιο θα κληθούν να δώσουν προνομιούχες μετοχές τους στο Δημόσιο.
  • Ακόμα όμως και οι τράπεζες που δεν έχουν πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας (και άρα δεν θα δώσουν προνομιούχες μετοχές στο δημόσιο) αλλά θα κάνουν χρήση μόνο των εγγυήσεων που τους παρέχει το Δημόσιο, οφείλουν να δεχτούν και το δικαίωμα βέτο του εκπροσώπου του δημοσίου για τις αμοιβές και τα μπόνους των στελεχών της.

Ο κύριος Αλογοσκούφης διευκρίνισε ότι το σχέδιο των 28 δις ευρώ δεν επιφέρει επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό.

Τα μόνα πραγματικά βάση, διευκρινίζει ο υπουργός, είναι η συμμετοχή του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών που έχουν πρόβλημα επάρκειας μέσω των προνομιούχων μετοχών τους, και η –εντελώς θεωρητική περίπτωση- κατάπτωσης της εγγύησης (σε περίπτωση πτώχευσης κλπ).

 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hvhvnew

Εάν τελικά υπάρξει σκληρό Brexit, τα αεροσκάφη της Ryanair μπορεί να καθηλωθούν στο έδαφος για διάστημα τριών εβδομάδων, ωστόσο η ιρλανδική αεροπορική χαμηλού κόστους θα αντέξει, ανέφερε ο δ/νων σύμβουλος της εταιρείας Μάικλ Ο' Λίρι ενόψει της Συνόδου των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες απόψε.

asdfv

Τη δική του άποψη για την πώληση ευρωπαϊκών λιμανιών σε κινεζικά συμφέροντα, μεταξύ των οποίων και ο Πειραιάς, κατέθεσε στη διάρκεια πρόσφατου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Λαγονήσι, ο Ιταλός πλοιοκτήτης Εμάνουελ Γκριμάλντι.

xouliarakais-voul1

Ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών υποστήριξε ότι η μορφή του κειμένου είναι η προβλεπόμενη από τους κανόνες της ευρωπαϊκής επιτροπής με τον Χρήστο Σταϊκούρα να σημειώνει οτι αυτή τη φρασεολογία χρησιμοποίησε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής

petrelaio

Το πετρέλαιο θέρμανσης διατίθεται από προχθές Δευτέρα στην αγορά, σε τιμή σημαντικά υψηλότερη από πέρυσι καθώς ο μέσος όρος κυμαίνεται στο 1,149 ευρώ το λίτρο από 94,4 λεπτά το λίτρο τον Οκτώβριο του 2017 και 1,025 ευρώ τον Απρίλιο