Το ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο που επιλέχθηκε από το Monocle ως το κορυφαίο στον κόσμο

Το ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο που επιλέχθηκε από το Monocle ως το κορυφαίο στον κόσμο

Στην τέταρτη έκδοση των ετήσιων βραβείων του περιοδικού Monocle η ομάδα των συντακτών του επέλεξε τους Έλληνες Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο

Artemida-House-Totem-frontal-036-photo-by-Filip-Dujardin-med-1280x872
Το Monocle ιδρύθηκε το 2007 από τον Tyler Brûlé, έναν Καναδό επιχειρηματία, πρώην αρθρογράφο των Financial Times και ιδρυτή του περιοδικού Wallpaper. Επικεντρώνεται σε άρθρα διεθνούς πολιτικής, επιχειρηματικότητας, πολιτισμού, ταξιδιών και design, έχει μεγάλη επιρροή και διαμορφώνει τάσεις.

Tα παγκόσμια βραβεία design του Monocle
Η λίστα του περιοδικού περιλαμβάνει 50 βραβεία design για ανθρώπους και έργα που επιδιώκουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και τα σπίτια, τις υπηρεσίες και τις πόλεις μας και που βοηθούν στη δημιουργία κοινοτήτων -κάτι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα μετά την πανδημία.

Για αυτήν την 4η έκδοση των ετήσιων βραβείων, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η ομάδα του Monocle σάρωσε τον κόσμο για να βρει όσους θέτουν νέα σημεία αναφοράς. Τα βραβεία παρουσιάζονται χωρίς ιδιαίτερη σειρά και περιλαμβάνουν έργα από έξι ηπείρους και 31 χώρες. Μεταξύ των νικητών είναι μια πρόσφατα αναπτυγμένη γραμματοσειρά για τη Δυτικοαφρικανική διάλεκτο, μια έξυπνη ενημέρωση αεροπορικής εταιρείας, ένα νέο ποδήλατο από την Ελβετία και μια έκδοση από τη Χιλή. Στoυς Point Supreme τους εντυπωσίασε, μεταξύ άλλων, η χρήση των χρωμάτων στα διαμερίσματα, μια τακτική που ανέπτυξε το αρχιτεκτονικό γραφείο για να διαχειριστεί το χαμηλό budget των έργων που αναλάμβαναν μέσα στην Ελληνική κρίση. Επικοινωνήσαμε με τους αρχιτέκτονες αμέσως μετά τη βράβευση τους και μας δήλωσαν:

Κλείσιμο
“Ήταν μια έκπληξη για εμάς η διάκριση από το Monocle γιατί δεν πρόκειται για ένα βραβείο για το οποίο κάνεις αίτηση. Αυτοί παρακολουθούν όλον τον κόσμο για ενδιαφέροντα πράγματα και projects. Σε σχέση πάντα με την πόλη, τις κοινότητες, τους ανθρώπους, αφού πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ανθρωποκεντρικό περιοδικό. Δεν είναι το design το θέμα τους, αλλά ο άνθρωπος και αυτό είναι το ενδιαφέρον με αυτούς. Επομένως παρακολουθούν και ετοιμάζουν τη λίστα με τους διακριθέντες κατόπιν δικής τους έρευνας και έγιναν όλα χωρίς εμείς γνωρίζουμε κάτι” είπε ο Κωνσταντίνος Πανταζής, ιδρυτικό στέλεχος του γραφείου μαζί με τη Μαριάννα Ρέντζου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης