9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Πώς η Ναυτιλία αλλάζει αστραπιαία τα σχέδια της όταν αρχίζουν οι γεωπολιτικές αναταράξεις

9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Πώς η Ναυτιλία αλλάζει αστραπιαία τα σχέδια της όταν αρχίζουν οι γεωπολιτικές αναταράξεις

Το θαλάσσιο εμπόριο από το 2000 μέχρι σήμερα έχει διπλασιαστεί την ίδια ώρα που το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ναυτιλίας μειώνεται μόλις στο 2,2%

naftilia-fd
Η αντιμετώπιση των προκλήσεων στον δρόμο για την πράσινη μετάβαση, τα προβλήματα που δημιουργούν οι γεωπολιτικές εξελίξεις και αναταράξεις αλλά και η ικανότητα της ναυτιλίας να προσαρμόζεται άμεσα στις αλλαγές διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία της οικονομίας και της καθημερινότητας των πολιτών συζητήθηκαν στο πλαίσιο του 9ου Delphi Economic Forum.

Στο πάνελ συμμετείχαν η Σεμίραμις Παληού διευθύνουσα σύμβουλος της εισηγμένης στην αμερικανική κεφαλαιαγορά Diana Shipping, πρόεδρος της HELMEPA και της INTERMEPA, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ο Δημήτρης Φαφαλιός γραμματέας της ΕΕΕ, πρόεδρος της Intercargo και ο Ανδρέας Παπανδρέου καθηγητής επί των Οικονομικών του Περιβάλλοντος στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η Σεμίραμις Παληού θεωρεί ότι οι στόχοι για το 20250 με μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έιναι εφικτοί ενώ υπολογίζονται ότι θα πρέπει να γίνουν επενδύεις 3,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων:

«Πιστεύω ότι οι στόχοι του 2030 είναι εφικτοί από τους στόχους του 2050. Δεν θα αποφύγουμε τις επενδύσεις για πλοία με διπλά καύσιμα. Στα επόμενα 10 χρόνια θα χρειαστεί να γίνουν επενδύσεις της τάξεως του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων σε νεότευκτα πλοία με καινούργιες τεχνολογίες και νέα καύσιμα. Αναμένουμε ότι θα χρειαστούν 3,7 τρισεκατομμύρια δολάρια επενδύσεις μέχρι το 2050. Είναι τεράστιο τα ο ποσόν».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός μοτοσικλετιστής σε τροχαίο στη Λεωφόρο Υμηττού

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο στόχαστρο της Ρωσίας ο Βαρθολομαίος - Μάχη για τα ηνία της Ορθοδοξίας

Survivor 2024: Η Χρύσα άντεξε για 6η φορά και έστειλε σπίτι της την Άιρα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης