Viva Wallet – JP: Στις 13 Μαΐου η πρώτη δίκη – Στο «μικροσκόπιο» των Λονδρέζων δικαστών το ζήτημα της αποτίμησης

Viva Wallet – JP: Στις 13 Μαΐου η πρώτη δίκη – Στο «μικροσκόπιο» των Λονδρέζων δικαστών το ζήτημα της αποτίμησης

Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, ορίζοντας τη δικάσιμο - Οι δηλώσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών και τα θέματα που θα εξεταστούν

viva-jp
Στις 13 Μαΐου ορίστηκε η δικάσιμος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λονδίνου, για να εξετάσει τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο μετόχων της Viva Wallet, της WeRealize, συμφερόντων των Χάρη Καρώνη και Μάκη Αντύπα και της JP Morgan.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα, την περασμένη Παρασκευή (σ.σ. ημέρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκε και η γενική συνέλευση της Viva, με τις δύο πλευρές να διαφωνούν στο ζήτημα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 400 εκατ. ευρώ, στη βάση μιας αποτίμησης της fintech πέριξ των τριών δισ. ευρώ), η δικαστής, Clare Moulder, αποφάσισε η πρώτη δίκη να διεξαχθεί στις 13 Μαίου, εξετάζοντας ορισμένα στοιχεία της διαφωνίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της αποτίμησης, αλλά και της εφαρμοσιμότητας ενός ομοσπονδιακού κανονισμού των ΗΠΑ. «Το δικαστήριο είχε καθήκον να ασχοληθεί με όσες πτυχές της υπόθεσης μπορεί στην ίδια αίτηση», σχολίασε χαρακτηριστικά. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην ακρόαση που ακολούθησε ο συνήγορος της JP κατηγόρησε την πλευρά Καρώνη ότι προσβλέπει σε μία μακρά δικαστική διαμάχη, προκειμένου να εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια που έχει η αμερικανική τράπεζα για να εξασκήσει τα δικαιώματα αγοράς. «Δεν πρέπει να επιτραπεί στη WeRealize να ξεφύγει με αυτή τη στρατηγική», φέρεται να δήλωσε. Ο δικηγόρος της WeRealize, ωστόσο, απέρριψε την κατηγορία ότι ο πελάτης του προσπαθεί να «σαμποτάρει» τη διαδικασία των call options, τονίζοντας πως «αυτό που επιδιώκει είναι να επιτύχει μία κατάσταση, όπου οι μετοχές των οποίων είναι ο κύριος μέτοχος, να αποτιμώνται στη βάση μιας ανοιχτής αγοράς, αντικατοπτρίζοντας το γεγονός ότι η Viva Wallet επιθυμεί και σκοπεύει να ανταγωνιστεί στις ΗΠΑ». Όσον αφορά στον αμερικανικό κανονισμό, ο ίδιος σημείωσε πως αυτός δεν πρέπει να εξεταστεί καθόλου, δεδομένου ότι εάν η WRL κερδίσει στη διαμάχη της αποτίμησης τότε ο κανονισμός παύει να υφίσταται.

Σε κάθε περίπτωση, σε λιγότερο από δύο μήνες το Ανώτατο Δικαστήριο θα κληθεί να αποφανθεί πρωτίστως για το ζήτημα της αποτίμησης που αποτελεί, άλλωστε και το μήλον της έριδος μεταξύ των δύο μετόχων.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τριγμοί στο μέτωπο της πρότασης δυσπιστίας: Οξείες αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη Παππά για προσυνεννόηση

Τι σημαίνει το μήνυμα Καραμανλή ότι δεν κρύβεται πίσω από την ασυλία του - Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης

Στον τάκο του Survivor και η «βασίλισσα» των Μπλε - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης