H ναυμαχία της σημαίας: Σε πόσα και ποια νηολόγια είναι κατανεμημένος ο ελληνόκτητος στόλος

H ναυμαχία της σημαίας: Σε πόσα και ποια νηολόγια είναι κατανεμημένος ο ελληνόκτητος στόλος

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ο στόλος που είναι νηολογημένος υπό ελληνική σημαία έχει παραμείνει σταθερός όσον αφορά τον αριθμό των πλοίων με 496 πλοία

elliniki-shmaia
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ο στόλος που είναι νηολογημένος υπό ελληνική σημαία έχει παραμείνει σταθερός όσον αφορά τον αριθμό των πλοίων, εξακολουθώντας να αποτελείται από 496 πλοία. Αυτό αντικατοπτρίζει τα θετικά αποτελέσματα των πρόσφατων μεταρρυθμίσεων στο ελληνικό νηολόγιο.

Ωστόσο, υπάρχει μια ελαφρά μείωση της χωρητικότητας dwt και gross tonnage, με τα στοιχεία να ανέρχονται πλέον σε 30.759.394 gt και 51.694.269 dwt , σε σύγκριση με τα στοιχεία του προηγούμενου έτους που ήταν 31.150.523 gt και 52.768.867 dwt.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου (Greek Shipping Co operation Committee) με στοιχεία που παρέχονται από την S&P Global Market Intelligence ο υπό ελληνικό έλεγχο στόλος είναι νηολογημένος υπό περίπου 32 σημαίες.

H σύγκριση με τα στοιχεία του περασμένου έτους, δείχνει ότι η Λιβερία κέρδισε 79 ελληνικών συμφερόντων πλοία, οι Νήσοι Μάρσαλ κατά 34 πλοία, η Κύπρος κατά 19 πλοία και η Πορτογαλία κέρδισε 2 πλοία.

Κλείσιμο
Από την άλλη πλευρά, οι υπόλοιπες σημαίες σημείωσαν μικρή μείωση στον αριθμό των εγγεγραμμένων πλοίων, με το νηολόγιο της Μάλτας να καταγράφει απώλεια 23 πλοίων, τις Μπαχάμες 8 πλοία, ενώ οι σημαίες του Παναμά, των Βερμούδων και της Νήσου του Μαν κατέγραψαν απώλεια 2 πλοίων η καθεμία.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πύραυλος της Space One εξερράγη δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του στην Ιαπωνία- Δείτε βίντεο

Χρήστος Μιχαηλίδης-Ρόμπιν Σάιμς: Η μυθική ζωή, οι παράνομες αρχαιότητες, η Σχοινούσα και τα απομεινάρια μια τραγωδίας

Κατήγγειλε τον πατέρα της επειδή απείλησε ότι θα σκοτώσει τη μητέρα της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης