Βάιντμαν: Η Ελλάδα δεν πρέπει να λάβει την δόση να δεν κάνει μεταρρυθμίσεις

Βάιντμαν: Η Ελλάδα δεν πρέπει να λάβει την δόση να δεν κάνει μεταρρυθμίσεις

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, Γιένς Βάιντμαν , μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή, δήλωσε πως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να λάβει την επόμενη δόση....

Βάιντμαν: Η Ελλάδα δεν πρέπει να λάβει την δόση να δεν κάνει μεταρρυθμίσεις
Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, Γιένς Βάιντμαν , μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή, δήλωσε πως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να λάβει την επόμενη δόση του πακέτου στήριξης εάν δεν προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Κλείσιμο
Ο Γιένς Βάιντμαν δήλωσε πως είναι σημαντικό να καταλάβουν και άλλες χώρες της ευρωζώνης ότι πρέπει να τηρήσουν υπό έλεγχο τα δημοσιονομικά τους. "Η Bundesbank θεμελιωδώς υποστηρίζει την πειθαρχία" δήλωσε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης. Έκανε μάλιστα τον παραλληλισμό με την Ιρλανδία, δηλώνοντας ότι "είναι σημαντικό να καταστήσουμε σαφές ότι η Ιρλανδία είναι ένα καλό παράδειγμα χώρας που εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις".

Για την γερμανική οικονομία η Bundesbank προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη κατά το τρίτο τρίμηνο αν και επισημαίνει ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές έχουν προσφάτως επιδεινωθεί λόγω της αβεβαιότητας.

«Σε γενικές γραμμές αναμένουμε σημαντική αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης κατά το τρίτο τρίμηνο» αναφέρει η Budensbank στην μηνιαία της έκθεση αναφερόμενη στην πορεία της μεγαλύτερης οικονομία της ευρωζώνης και συμπληρώνει:

«Μεσοπρόθεσμα όμως, οι προοπτικές προσφάτως επιδεινώθηκαν περισσότερο λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας»
Επισημαίνεται πως το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας προβλέπει ανάπτυξη κατά 3% για το 2011.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης