Μίχαλος: «Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει το νόμο της σιωπής»

Μίχαλος: «Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει το νόμο της σιωπής»

«Η υπομονή του επιχειρηματικού κόσμου μπροστά στις κυβερνητικές «τιποτολογίες» εξαντλήθηκε. Η αγανάκτηση για την αποτελμάτωση στην οποία έχει περιπέσει η σημερινή κυβέρνηση, ξεπέρασε κάθε όριο....

Μίχαλος: «Η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει το νόμο της σιωπής»
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος μετά και τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην οικονομία, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η υπομονή του επιχειρηματικού κόσμου μπροστά στις κυβερνητικές «τιποτολογίες» εξαντλήθηκε. Η αγανάκτηση για την αποτελμάτωση στην οποία έχει περιπέσει η σημερινή κυβέρνηση, ξεπέρασε κάθε όριο.
Κλείσιμο

Ο επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και στο σύνολό της η ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, υποβάλλονται στο μαρτύριο της σταγόνας. Κάθε εβδομάδα, δέχονται και μια νέα φορολογική επίθεση, που αποδεδειγμένα, οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση, χωρίς να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα της εξυγίανσης των δημοσιονομικών μας στοιχείων.

Τις κρίσιμες αυτές ώρες, δεν υπάρχουν περιθώρια για επικίνδυνους πειραματισμούς σε βάρος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, οι υπουργοί και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, επιτέλους πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να παίζουν άλλο με τις τύχες ενός ολόκληρου λαού.

Πρέπει να καταλάβουν ότι απαραίτητο συστατικό της δημοκρατίας είναι ο διάλογος, η έκφραση αντίθετης άποψης και η καλόπιστη κριτική. Δεν μπορούν να κατηγορούν συλλήβδην την αξιωματική και μείζονα αντιπολίτευση, τους κοινωνικούς εταίρους, τους εκπροσώπους των φορέων, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη δική τους νωθρότητα, αλλά και για τα καταστροφικά τους λάθη.

Δεν μπορούν να αρνούνται την κριτική και να θέλουν να επιβάλλουν το νόμο της σιωπής. Αυτές οι αλήστου μνήμης εποχές έχουν περάσει.

Έστω και τώρα, που τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας έχουν διογκωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε αντικειμενικά να είναι δυσεπίλυτα, η κυβέρνηση έχει ακόμη περιθώρια να αλλάξει πολιτική.

Σήμερα, στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, θα πρέπει να «ματώσει» για να πείσει την τρόικα ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εγκαταλείψει τις λάθος πολιτικές επιλογές της και ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία εκείνα διαρθρωτικά μέτρα, που και την οικονομία θα επανεκκινήσουν και θα βάλουν τάξη στο δημοσιονομικό χάος της χώρας». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης