Νουριέλ Ρουμπίνι: «Η Ελλάδα θα έπρεπε να κηρύξει πτώχευση»

Νουριέλ Ρουμπίνι: «Η Ελλάδα θα έπρεπε να κηρύξει πτώχευση»

Τη «χαριστική βολή» στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα μας έρχεται να δώσει ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι μέσα από άρθρό του στους Financial Times, σχολιάζοντας: «Η Ελλάδα θα έπρεπε να κηρύξει πτώχευση και να βγει από την ευρωζώνη».

Νουριέλ Ρουμπίνι: «Η Ελλάδα θα έπρεπε να κηρύξει πτώχευση»
Τη «χαριστική βολή» στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα μας έρχεται να δώσει ο γνωστός οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι μέσα από άρθρό του στους Financial Times, σχολιάζοντας:

«Η Ελλάδα θα έπρεπε να κηρύξει πτώχευση και να βγει από την ευρωζώνη».

Όπως σημειώνει, η χώρα έχει κολλήσει σε ένα φαύλο κύκλο αναξιόχρεου, χαμηλής ανταγωνιστικότητας και όλο και βαθύτερης διαρκούς ύφεσης, ενώ το χρέος επιδεινώνεται από τη δρακόντεια δημοσιονομική λιτότητα.

Κλείσιμο
«Για να αποδράσει η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει τώρα μία ομαλή αναδιάρθρωση χρέους, να βγει από την ευρωζώνη και να επιστρέψει στη δραχμή», συμπεραίνει ο κ. Ρουμπίνι.

Τονίζει επίσης ότι η συμφωνία ανταλλαγής ομολόγων προσφέρει πολύ λιγότερη ελάφρυνση χρέους από όση χρειάζεται η Ελλάδα, σχεδόν μηδενική αν συνυπολογιστούν τα κίνητρα προς τους πιστωτές. Συστήνει απόρριψη αυτής της συμφωνίας και επαναδιαπραγμάτευσή της υπό την απειλή της πτώχευσης.

Σε κάθε περίπτωση, προσθέτει ο Νουριέλ Ρουμπίνι, η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη χωρίς αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητάς της και αυτό προϋποθέτει «πραγματική υποτίμηση του νομίσματός της», δηλαδή επιστροφή στη δραχμή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης