Το γεωστρατηγικό Stratego του πετρελαίου και οι θετικές επιπτώσεις στα ναύλα των δεξαμενόπλοιων

Το γεωστρατηγικό Stratego του πετρελαίου και οι θετικές επιπτώσεις στα ναύλα των δεξαμενόπλοιων

Η ένταξη της Βραζιλίας στον ΟΠΕΚ, οι εθελοντικές περικοπές της προσφοράς πετρελαίου και η στάση της Κίνας και τη Ινδίας απέναντι στις πετρελαιοπαραγωγικές χώρες

opec-navla
Στις 30 Νοεμβρίου, η Σαουδική Αραβία έπεισε αρκετούς άλλους παραγωγούς του ΟΠΕΚ+ να συμμετάσχουν στις εθελοντικές περικοπές της προσφοράς πετρελαίου. Επιπλέον, η χώρα εξασφάλισε συμφωνία από τη Ρωσία να εντείνει τις περικοπές της το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ, επιβεβαιώθηκε ότι η Βραζιλία πρόκειται να ενταχθεί στη συμμαχία ΟΠΕΚ+ από τον Ιανουάριο του 2024, αλλά όχι ως πλήρες μέλος.

«Αυτή η στρατηγικής σημασίας κίνηση σηματοδοτεί την ένταξη του μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου της Νότιας Αμερικής στη συμμαχία, ενισχύοντας έτσι τη συλλογική επιρροή της ομάδας στην αγορά. Επί του παρόντος, η Βραζιλία διαθέτει παραγωγική ικανότητα αργού πετρελαίου περίπου 3,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως και αποτελεί σημαντικό προμηθευτή της Κίνας» αναφέρουν οι αναλυτές του ναυλομεσιτικού οίκου Xclusiv Shipbrokers.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Γιατί να την αφήσω;» είπε αμετανόητος ο 71χρονος που σκότωσε την 43χρονη στη Σαλαμίνα - Ετοιμαζόταν να φύγει εκτός Αττικής

«Θωρακισμένη» η επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα - Οι συμφωνίες στο τραπέζι

Φρικτός θάνατος για 6χρονο στις ΗΠΑ: Τον κατακρεούργησαν τα σκυλιά φιλικής οικογένειας


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης