Χρήστος Στυλιανίδης στον ΙΜΟ: «Η Ελλάδα, αν και μια σχετικά μικρή χώρα, είναι από τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά έθνη του κόσμου»

Χρήστος Στυλιανίδης στον ΙΜΟ: «Η Ελλάδα, αν και μια σχετικά μικρή χώρα, είναι από τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά έθνη του κόσμου»

Στην ομιλία του ο υπουργός εστίασε στην ανάγκη για λήψη αποφάσεων για τη ναυτιλία με παγκόσμια ισχύ - Υπογράμμισε την ανάγκη λήψης μέτρων για την προσέλκυση της νεολαίας στο ναυτικό επάγγελμα

stylianidis-imo
Στην 33η Τακτική Συνέλευση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού με έδρα το Λονδίνο, μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης.

Η Συνέλευση η οποία συνέρχεται κάθε δύο χρόνια, άρχισε σήμερα Δευτέρα 27 Νοεμβρίου και θα εκλέξει χώρες για να καλύψουν τις τρεις κατηγορίες του Συμβουλίου που την επόμενη Παρασκευή 1/12. Η Ελλάδα σταθερά παρούσα στην Κατηγορία «Α» υπερασπίζεται την 1η θέση στην οποία εξελέγη πριν από δύο χρόνια.

«Η παρουσία των ηγετών των ναυτιλιακών διοικήσεων του κόσμου εγγυάται εμπνευσμένες συζητήσεις και συγκεκριμένες αποφάσεις για το μέλλον της ναυτιλίας. Για την Ελλάδα, αυτή η Συνέλευση είναι μια μεγάλη ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε την αφοσίωσή μας στον ΙΜΟ ως τον μοναδικό έγκυρο ρυθμιστή της διεθνούς ναυτιλίας. Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» επεσήμανε αρχικά ο υπουργός και στη συνέχεια εστίασε στην ανάγκη ύπαρξης ενός παγκόσμιου ρυθμιστικού πλαισίου για τη ναυτιλία που το εξασφαλίζει μόνο ο ΙΜΟ:

«Το παγκόσμιο ρυθμιστικό πλαίσιο που προάγει τον υγιή ανταγωνισμό αποτελεί προϋπόθεση για τη διεθνή ναυτιλία. Κάθε απόφαση που λαμβάνουμε στο πλαίσιο του ΙΜΟ είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Κλείσιμο
Οι προσπάθειές μας θα πρέπει να επικεντρωθούν στην επίτευξη της σωστής ισορροπίας. Μεταξύ αυτού που χρειάζεται ο κόσμος και του τρόπου με τον οποίο η συνολική ναυτιλιακή αλυσίδα μπορεί να το προσφέρει. Αποδοτικά και οικονομικά.

Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Και να λαμβάνουμε υπόψη το κόστος και τις επιπτώσεις του στους πιο ευάλωτους. Η υπερρύθμιση πρέπει να αποφεύγεται και οι αποφάσεις μας πρέπει να είναι καλά αξιολογημένες και εφαρμόσιμες».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Το παρασκήνιο του βρετανικού unfair: Η ενόχληση Μητσοτάκη, το τηλεφώνημα και η έκτακτη σύσκεψη

Είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν ο παλαιοημερολογίτης ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια σε 12χρονο στη Σαλαμίνα

Πώς σχολίασαν οι Εργατικοί και οι Συντηρητικοί την απόφαση του Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης