JP Morgan: S&P και Fitch Ratings θα αναβαθμίσουν την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα

JP Morgan: S&P και Fitch Ratings θα αναβαθμίσουν την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα

Yψηλή πιθανότητα να αναβαθμιστεί η Ελλάδα από την S&P σε επενδυτική βαθμίδα την Παρασκευή - Κρίσιμη η αξιολόγηση της Fitch την 1η Δεκεμβρίου

jp-morgan
Η Ελλάδα έχει υψηλή πιθανότητα να αναβαθμιστεί από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s (S&P) σε επενδυτική βαθμίδα ΒΒΒ- σε σταθερή προοπτική από ΒΒ+ με θετική προοπτική στην αναθεώρηση που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, προβλέπει η αμερικανική τράπεζα JP Morgan.

Σύμφωνα με το ημερολόγιο δημοπρασιών του δευτέρου εξαμήνου της φετινής χρονιάς που έχει δημοσιεύσει ο ΟΔΔΗΧ, η χώρα θα πραγματοποιήσει τη μηνιαία δημοπρασία στις 18 Οκτωβρίου. Οι λεπτομέρειες της δημοπρασίας θα ανακοινωθούν την Τρίτη 17 Οκτωβρίου.

Η JP Morgan προβλέπει μείωση των αποδόσεων των ελληνικών κρατικών ομολόγων και αποκλιμάκωση των spread με τα γερμανικά ομόλογα. Το ελληνικό spread θα υποχωρήσει στις 135 μονάδες μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και έπειτα θα υποχωρήσει στις 130 μονάδες βάσης, όπου και θα παραμείνει για τουλάχιστον 12 μήνες.

Η Ελλάδα έχει ήδη αναβαθμιστεί σε επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο αξιολόγησης DBRS Morningstar στις 8 Σεπτεμβρίου. H JPM επισημαίνει ότι οι δείκτες ομολόγων στην ευρωπαϊκή αγορά απαιτούν αξιολόγηση σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας από τουλάχιστον δύο από τις τρεις οίκους σημαντικούς οίκους αξιολογήσεις S&P, Moody’s και Fitch προκειμένου να αρχίσουν να περιλαμβάνονται τα ελληνικά κρατικά ομόλογα σε ορισμένους από τους δείκτες ομολόγων.

Κλείσιμο
«Ως εκ τούτου, η αναθεώρηση της αξιολόγησης της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch Ratings, με την τρέχουσα αξιολόγηση να είναι ΒΒ+ με σταθερές προοπτικές την 1η Δεκεμβρίου θα είναι κρίσιμη και αναμένουμε ότι η Fitch Ratings θα αναβαθμίσει την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα τον Δεκέμβριο», προβλέπει η JPM.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς κέρδισε ο Χάρης Δούκας 44.213 ψήφους μέσα σε επτά ημέρες και βγήκε δήμαρχος Αθηναίων

Reuters: Ισραήλ, ΗΠΑ και Αίγυπτος συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός από τις 9 το πρωί - Διαψεύδει ο Νετανιάχου

Οι... φούρνοι έκρυβαν παράνομα κυκλώματα συνδρομητικής TV - Η συνομιλία με πελάτισσα που ξεσκέπασε τους πειρατές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης