UniCredit Bank: Οι τέσσερις παράγοντες αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία

UniCredit Bank: Οι τέσσερις παράγοντες αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία

Η ιταλική τράπεζα έχει αναθεωρήσει την πρόβλεψή της για το 2023 προς τα επάνω κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες, προβλέποντας αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,4%

UniCredit
Οι πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα αναλύονται από την ιταλική τράπεζα UniCredit Bank, η οποία έχει αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις της για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Ελλάδας για το φετινό έτος.

Μετά από έναν ισχυρότερο από το αναμενόμενο ρυθμό ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο, με αύξηση 1,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, η τράπεζα έχει αναθεωρήσει την πρόβλεψή της για το 2023 προς τα επάνω κατά 0,6 ποσοστιαίες μονάδες, προβλέποντας αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,4%.

Αυτή η θετική προοπτική βασίζεται σε αρκετούς παράγοντες:

1. Αναμένεται ότι η επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης κατά το πρώτο εξάμηνο θα αντισταθμίσει τυχόν αναθεωρήσεις προς τα κάτω για το δεύτερο εξάμηνο. Αυτό οφείλεται στη μείωση της επίδρασης της τουριστικής περιόδου, στη μετάδοση της νομισματικής πολιτικής στην πραγματική οικονομία και στον παγκόσμιο οικονομικό επιβαρυντικό παράγοντα που επηρεάζει τον τομέα της βιομηχανίας. Η έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις υπηρεσίες παρέμεινε σε επίπεδα κοντά στα επίπεδα του 2008, υψηλά επίπεδα, ενώ ο δείκτης PMI στη μεταποίηση κατά την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου αυξήθηκε κατά μία ολόκληρη μονάδα πάνω από εκείνον του δεύτερου τριμήνου. Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών παραμένει επίσης υποστηρικτική για τις προοπτικές ανάπτυξης.

2.  Αναφέρεται επίσης ότι η χρησιμοποίηση των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης (RRF) αναμένεται να συνεχίσει να υποστηρίζει τις ακαθάριστες πάγιες επενδύσεις, ειδικότερα στην κατασκευή μη οικιστικών κτιρίων και, σε μικρότερο βαθμό, στον εξοπλισμό. Αυτή η ώθηση θα αμβλύνει κατά κάποιο τρόπο τον αντίκτυπο των αυστηρότερων χρηματοδοτικών συνθηκών και πιθανώς την επιδείνωση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Elias - Βόλος: «Έσπασε» ο Κραυσιδώνας, ορμητικοί χείμαρροι στο κέντρο της πόλης - Δείτε βίντεο

Κακοκαιρία Elias - Σάκης Αρναούτογλου: Δεν θυμάμαι ποτέ ξανά τέτοιο, 30 φορές πάνω από τον μέσο όρο η βροχή

Παγκόσμιο τρεντ στο Tik Tok: Γιατί οι άνδρες σκέφτονται συνεχώς τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης