ΕΤΕ, Alpha, Πειραιώς, Eurobank στο μετοχικό κεφάλαιο της Proton Bank

ΕΤΕ, Alpha, Πειραιώς, Eurobank στο μετοχικό κεφάλαιο της Proton Bank

Εκδίδουν ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ - Καθοριστικός ο ρόλος του Γιώργου Προβόπουλου

Οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, δηλαδή η Εθνική, η Alpha, η Πειραιώς και η Eurobank αποτελούν πλέον τους νέους μετόχους της τράπεζας Proton Bank.

Οι τέσσερις τράπεζες θα εκδώσουν ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο στη συνέχεια θα μετατραπεί σε μετοχές. Το όλο εγχείρημα συντόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Proton, Γιώργος Τανισκίδης, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο θα μετέχουν άνθρωποι της απολύτου εμπιστοσύνης των νέων μετόχων, μεταξύ αυτών το τέως κορυφαίο στέλεχος της Alpha Bank, Γιώργος Σαξώνης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο νέο ΔΣ δεν θα συμμετάσχουν άνθρωποι της εμπιστοσύνης του κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Η Τράπεζα της Ελλάδος εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

Οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας (Εθνική, Eurobank, Alpha, Πειραιώς) ενημέρωσαν την Τράπεζα της Ελλάδας ότι αποφάσισαν να ανταποκριθούν θετικά στην πρόταση της Τράπεζας Proton και να μετάσχουν στις πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες προκειμένου να δρομολογηθεί μια νέα περίοδος για την τράπεζα, με βάση ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο και σε συνδυασμό με τις σημερινές διοικητικές αλλαγές στην Τράπεζα Proton.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τέσσερις τράπεζες εξετάζουν θετικά τη συμμετοχή τους στην ήδη αποφασισμένη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Proton, μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Ταυτόχρονα με τη σημερινή ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Proton και πέραν του ήδη υπάρχοντος σε όλες τις τράπεζες Επιτρόπου του Δημοσίου, η Τράπεζα της Ελλάδος τοποθέτησε και δικό της Επίτροπο που θα διευκολύνει και θα υποστηρίξει τη λειτουργία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Proton. Τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Proton είναι στελέχη με μακρά τραπεζική εμπειρία και απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης της Τράπεζας της Ελλάδος και των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Proton θα εξετάσει το ταχύτερο δυνατόν όλες τις εναλλακτικές δυνατότητες στρατηγικών συνεργασιών. Οι παραπάνω ενέργειες και πρωτοβουλίες διαμορφώνουν το πλαίσιο της εξυγίανσης και της νέας πορείας της Τράπεζας Proton.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

χρηστος

τον καραμανλη εκαναν προεδρο!! χαχαχα

SAKIS

 Κλείστε ρε καφενεία, στην Αμερική στην Ισπανία έχουν γίνει συγχωνεύσεις και κλεισίματα Τραπεζών, εδώ τις κρατάμε ακόμα και τις πληρώνουμε. Υ.Γ. ΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ όχι τέσσερις.

ΑΚΗΣ - ΚΑΡΥΣΤΟΣ

Θα είχε ενδιαφέρον να έγραφε κάποιος κάτι και για την ΟΜΕΓΑ μπανκ...

ΑΚΗΣ - ΚΑΡΥΣΤΟΣ

PROTON λουκέτο σε κυριλέ business language! ΕLA αλά Ελληνικά και ο ΦΟΥΣΚΑΣ Λαυρεντιάδης καφεδάκια στο μεταξύ στο Brompton... Α ρε ελληνική Δικαιοσύνη...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

BN-VQ01

Οι επενδυτές που έσπευσαν σε ασφαλή καταφύγια, όπως ο χρυσός και τα ομόλογα, οδήγησαν σε σημαντική αποκλιμάκωση τις αποδόσεις, με το αμερικανικό 10ετές να υποχωρεί από τα υψηλά 7ετίας, κατά τέσσερις μονάδες βάση στο 2,92%

70f1386789a9070d116786faeb30a8a8_XL

Στο «καναβάτσο» βρίσκονται τα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου, με την εικόνα σε μετοχές και ομόλογα να παρουσιάζει σκηνικό διάλυσης αλλά και διχασμού - Μέχρι και +250% το ισπανικό 3ετές! - «Ξεπούλημα« και στην Ιταλία, σπεύδουν στα ασφαλή γερμανικά bunds οι επενδυτές

1
folli_follie_arthro

Σε χαμηλά έτους βρίσκεται πλέον η αγορά η οποία δεν μπορεί να απορροφήσει τους κραδασμούς από τη Folli Follie -  Επιμένει το Fund QCM: Είναι ένα «χαλασμένο μήλο η εταιρεία»  - Μεγάλη πτώση και στις τράπεζες - Η αγορά αποτιμά αρνητικά τις πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα αλλά και τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup

3