Τράπεζες: Πιστωτική επέκταση άνω των 6,5 δισ. ευρώ ο στόχος για το 2023 – «Ατμομηχανή» τα δάνεια προς επιχειρήσεις

Τράπεζες: Πιστωτική επέκταση άνω των 6,5 δισ. ευρώ ο στόχος για το 2023 – «Ατμομηχανή» τα δάνεια προς επιχειρήσεις

Ανοιχτή την… κάνουλα της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις – κυρίως τις μεγάλες - διατηρούν οι τράπεζες – Προβληματισμός για εκλογές και αύξηση επιτοκίων – Ευκαιρίες και προκλήσεις για τις ΜμΕ

trapezes
Τις επιδόσεις του 2022, οπότε και πέτυχαν καθαρή πιστωτική επέκταση, ύψους 6,5 δισ. ευρώ, φιλοδοξούν να ξεπεράσουν οι τράπεζες, διατηρώντας ανοιχτή την… κάνουλα της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, μέσα από την αξιοποίηση πολλαπλών «εργαλείων», όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.

Παρά τον προβληματισμό που αναδύεται από το γεγονός ότι αφενός, η χώρα έχει και επισήμως εισέλθει σε προεκλογική τροχιά και αφετέρου, η αύξηση των επιτοκίων δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων – πόσο δε, μάλλον στα σχέδιά τους για επενδύσεις – οι τραπεζίτες παραμένουν αισιόδοξοι πως το 2023 θα αποτελέσει ακόμη μία χρονιά ορόσημο ως προς το σκέλος της παραγωγής νέων δανείων.

Ήδη η χώρα αιτήθηκε τη διεκδίκηση επιπλέον πέντε δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών και αρμόδιο για την προετοιμασία και το συντονισμό της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, να σημειώνει χαρακτηριστικά: «Το δανειακό σκέλος του ‘Ελλάδα 2.0’, ύψους 12,7 δισ. ευρώ, στοχεύει, πρωτίστως, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της χώρας, συμβάλλοντας, οικονομικά, στην υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων. Με το αίτημα των επιπλέον πέντε δισ. ευρώ που διεκδικούμε από το Ταμείο Ανάκαμψης ανταποκρινόμαστε στην αυξανόμενη ζήτηση που καταγράφεται για επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας».

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023: Αντίστροφη μέτρηση για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ - Οι σκέψεις για το Επικρατείας

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια για 10.000 νέους - Σήμερα οι ανακοινώσεις

Φράχτης στον Έβρο: Τι περιλαμβάνει το έργο της επέκτασης - Απετράπησαν 250.000 αφίξεις το 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης