Navigator-ΥES Forum: Η προσέλκυση της νεολαίας στο ναυτικό επάγγελμα προτεραιότητα της Ναυτιλίας

Navigator-ΥES Forum: Η προσέλκυση της νεολαίας στο ναυτικό επάγγελμα προτεραιότητα της Ναυτιλίας

Τι ειπώθηκε στην εκδήλωση της κοπής της πίτας στο Τατόι Club παρουσία της Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και εκπροσώπων της ναυτιλιακής και πανεπιστημιακής κοινότητας

navigator
Το μεγάλο στοίχημα της προσέλκυσης νέων στο ναυτικό επάγγελμα σε μία χρονική περίοδο όπου η έλλειψη εργατικού δυναμικού είναι έντονη και θα γίνει ακόμη εντονότερη στα επόμενα χρόνια ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του Navigator-YES Forum που πραγματοποιήθηκε χθες, βράδυ Δευτέρας στο Τατόι Club.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια σύνδεσης των σπουδών με τις ανάγκες της αγοράς. “Μου λένε άνθρωποι της ναυτιλίας ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Γιατί υπάρχει η στρεβλή νοοτροπία, και όχι μόνο στην Ελλάδα, ότι άμα δεν γίνεις γιατρός μηχανικός , δικηγόρος είσαι κατά κάτι υποδεέστερος. Η επαγγελματική εκπαίδευση είναι προτεραιότητα για τα επόμενα 15 χρόνια. Πας με επαγγελματικά λύκεια, τα Δημόσια ΙΕΚ , τις Σχολές κατάρτισης, πας πρώτα και βλέπεις τι χρειάζεται η χώρα και προσφέρεις αυτές τις ειδικότητες μέσω σχολών που ιδρύεις”.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιώργος Πατέρας:

“ Το ΝΕΕ έχει ξεκινήσει μια καμπάνια για να φέρουμε τους νέους και τις νέες στη Ναυτιλία. Χρειαζόμαστε ναυτικούς. Η Ελληνική σημαία εξαρτάται από τους ναυτικούς. Θέλουμε τη βοήθεια του υπουργείου. Πρέπει να ξέρουμε σε ποιά ηλικία θα πάμε για να απευθυνθούμε στους νέους-νέες. Γιατί αν πάμε στο Λύκειο είναι λάθος γιατί έχουν ήδη αποφασίσει. Είναι μια πολύ καλή καριέρα το ναυτικό επάγγελμα. Έχει πολύ καλές απολαβές, δεν είναι όπως ήταν παλιά, λιγότερος ο χρόνος πάνω στο βαπόρι και οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης. Θέλουμε τη βοήθειά σας για να τους πρσελκύσουμε. Ξέρουμε ότι η Ναυτική Εκπαίδευση υπάγεται στο υπουργείο Ναυτιλίας όμως τα ναυτικά λύκεια υπάγονται σε εσάς, στο Υπουργείο Παιδείας”.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πτώση F-4 Phantom: «Είδα μια έκρηξη, φωτιά μέσα στη θάλασσα» είπε ο πιλότος του άλλου αεροσκάφους

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Αμίλητος ο Μάνος Δασκαλάκης

Τζορτζ Κλούνεϊ: Αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας που του παρέλυσε το μισό πρόσωπο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης