«Στη φάκα» του ΣΔΟΕ κυκλώματα που «χαμήλωναν» τα κυβικά σε υπερπολυτελή αυτοκίνητα

«Στη φάκα» του ΣΔΟΕ κυκλώματα που «χαμήλωναν» τα κυβικά σε υπερπολυτελή αυτοκίνητα

Πιάστηκαν τρία κυκλώματα, με τη βοήθεια των οποίων εκατοντάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κατάφερναν να γλιτώσουν από τα υψηλά τεκμήρια, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης και τα μεγάλα τέλη κυκλοφορίας

aftokinita-5
Είναι γνωστό ότι επιτήδειοι «κατεβάζουν» τα χιλιόμετρα στα αυτοκίνητα προκειμένου να τα μοσχοπουλήσουν. Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), όμως, ψάχνει και βρίσκει και εκείνους που «κατεβάζουν» τα κυβικά των αυτοκινήτων τους προκειμένου να τα κυκλοφορούν χωρίς να πληρώνουν φόρους στο κράτος!

Η πολύ υψηλή φορολογία στα αυτοκίνητα έχει αναγκάσει χιλιάδες ιδιοκτήτες σε… πατέντες, που τις περισσότερες φορές δεν είναι νόμιμες. Το κόλπο με τους εικονικούς υποκυβισμούς στα αυτοκίνητα είναι μεν γνωστό στην αγορά αυτοκινήτου, βρίσκεται όμως ψηλά στους ελέγχους που διενεργεί σήμερα το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Σεπτέμβριο και μετά έχουν εξαρθρωθεί τουλάχιστον τρία τέτοια κυκλώματα (σε Αττική, Πελοπόννησο και Μακεδονία), με τη βοήθεια των οποίων εκατοντάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κατάφερναν να γλιτώσουν από τα υψηλά τεκμήρια, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης και τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας. Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 7.000 περιπτώσεις αυτοκινήτων να κυκλοφορούν και να κινούνται με μεγαλύτερο κινητήρα από εκείνον που έχει δηλωθεί.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Θεοδωρικάκος: Οριστική απόφαση για ολική επέκταση του φράχτη στον Έβρο στα 140 χιλιόμετρα

Μεξικό: «Στη φάκα» των Αρχών ο «Ελ Τσάπο» junior, πριν την άφιξη Μπάιντεν

Συνεχίζει να «κουνιέται» η Λέσβος - Νέα ισχυρή δόνηση 4,7 Ρίχτερ το πρωί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης