Τι φέρνει το 2023 για τις εταιρείες πληροφορικής – Η ισχυρή ανάπτυξη, οι νέες εξαγορές, τα έργα δισεκατομμυρίων

Τι φέρνει το 2023 για τις εταιρείες πληροφορικής – Η ισχυρή ανάπτυξη, οι νέες εξαγορές, τα έργα δισεκατομμυρίων

Διατηρούνται τα διψήφια ποσοστά αύξησης εσόδων, η υψηλή κερδοφορία και η έντονη επενδυτική δραστηριότητα για τον κλάδο - Ο νέος mega διαγωνισμός ψηφιοποίησης 235,6 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

psifiaka-58
Η ψηφιακή «έκρηξη» της τελευταίας διετίας αναμένεται να συνεχιστεί και το 2023, με ανάλογα οφέλη για τις εταιρείες της πληροφορικής.

Το 2022 φαίνεται να κλείνει με ισχυρούς διψήφιους μέσους ρυθμούς ανάπτυξης για έναν από τους κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας αν δει κανείς τα αποτελέσματα εννεαμήνου που δημοσιοποίησαν πρόσφατα οι βασικοί «παίκτες» του και δεν υπάρχει κάτι ικανό να ανατρέψει αυτή την πορεία στο finish της χρονιάς, όπως σε γενικές γραμμές συνέβη και το 2021 (σ.σ. πέρσι σημειώθηκαν και τριψήφια επιμέρους ποσοστά αύξησης).

Πέρα από τους αυξημένους τζίρους και την ενισχυμένη κατά κύριο λόγο κερδοφορία (με λίγες εξαιρέσεις), διψήφιος ήταν και ο αριθμός των εξαγορών στις οποίες προχώρησαν οι όμιλοι τόσο το ’21, όσο και το ’22, γεγονός που διατηρεί πρόσφορο το έδαφος για αντίστοιχο μέγεθος επενδύσεων και το 2023.

Στελέχη του κλάδου εκτιμούν ότι η συγκέντρωσή του δεν θα ανακοπεί, με την προσάρτηση δηλαδή μικρότερων εταιρειών κάτω από την «ομπρέλα» μεγαλύτερων, για τη δημιουργία ακόμα πιο δυνατών σχημάτων, έτοιμων να φέρουν σε πέρας τον τεράστιο όγκο ψηφιακών έργων που είτε δημοπρατούνται για τον δημόσιο τομέα, είτε αποτελούν προϊόν της μεγάλης ζήτησης από τον ιδιωτικό για τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων πολλών χιλιάδων επιχειρήσεων ή και από το εξωτερικό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Χιονοθύελλα στις ΗΠΑ: Λεηλασίες σε κλειστά καταστήματα, χιλιάδες ακυρωμένες πτήσεις

Εξαφανισμένος ο 17χρονος Αλβανός που ευθύνεται για τα βίντεο με τους βιασμούς στο Ίλιον

Τι αλλάζει στα Επείγοντα των νοσοκομείων - Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης