Nαυπηγεία: Η Hyundai Heavy Industries επενδύει στην ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας

Nαυπηγεία: Η Hyundai Heavy Industries επενδύει στην ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας

Μαζί τους και η Arcelor Mittal, η κορυφαία εταιρεία χάλυβα στον κόσμο ανοίγοντας νέες προοπτικές στην προσπάθεια της ενεργειακή μετάβασης της ναυτιλιακής βιομηχανίας

Hyundai-heavy
Με την μετάβαση στην πράσινη εποχή μέσω της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων, ο πονοκέφαλος της ναυτιλιακής βιομηχανίας γίνεται ολοένα και πιο έντονος για το ποιο καύσιμο είναι το κατάλληλο για την πρόωση των πλοίων ώστε να μειωθούν και στη συνέχεια να μηδενιστούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Οι γκρίζες ζώνες και η ασυνεννοησία μεταξύ των αρμόδιων αρχών και διεθνών ναυτιλιακών φορέων για τον τρόπο μετάβασης στην πράσινη ναυτιλία έχει δημιουργήσει θύελλα αντιδράσεων αλλά και πυρετωδών συζητήσεων και διαπραγματεύσεων σε διεθνή fora και στα γραφεία των ναυτιλιακών Οργανισμών.

Η χρήση LNG, αμμωνίας, μεθανόλης, υδρογόνου κ.α είναι στην πρώτη γραμμή και ήδη ναυπηγούνται πλοία με δυνατότητα χρήσης δύο ειδών καυσίμων είτε το ένα είτε το άλλο. Στις συζητήσεις που γίνονται οι περισσότεροι συμφωνούν ότι το υδρογόνο είναι το πιο κατάλληλο καύσιμο. Η προσπάθεια που γίνεται είναι να βρεθεί τρόπος να μειωθεί ο όγκος του όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να μπορεί να μεταφερθεί. Όμως αυτό που όλοι συζητούν και συμφωνούν είναι ότι το καλύτερο εναλλακτικό καύσιμο, και το πιο καθαρό είναι η πυρηνική ενέργεια.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τζεφ Μπέζος για την Black Friday - «Μην ψωνίσετε κάτι ακριβό, έρχεται οικονομική ύφεση»

Μουντιάλ 2022: Η FIFA απαγορεύει την πώληση αλκοόλ στα γήπεδα

Βίαζε την αδερφή των φίλων του στην Κρήτη από τα 5 της χρόνια - Τον κατήγγειλε η μητέρα της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης