Ετήσιο Συνέδριο του International Propeller Club των ΗΠΑ: «Η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας ανέβηκε επίπεδο»

Ετήσιο Συνέδριο του International Propeller Club των ΗΠΑ: «Η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας ανέβηκε επίπεδο»

Κωστής Φραγκούλης, πρόεδρος του Propeller Club Port of Piraeus: «Είμαστε μαζί για τη ναυτιλία, είμαστε μαζί για το μέλλον. Συνεργαζόμαστε για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της ναυτιλίας και το μέλλον του κλάδου παγκοσμίως»

sinedrio
Στο επίκεντρο του παγκόσμιου οικονομικού-ναυτιλιακού και γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος βρέθηκε η Ελλάδα πριν από λίγες ημέρες. Ο λόγος ήταν η διεξαγωγή του 96ου Ετήσιου Συνεδρίου του International Propeller Club των ΗΠΑ, το οποίο διοργάνωσε και φιλοξένησε στην Αθήνα το Propeller Club Port of Piraeus με επικεφαλής τον πρόεδρό του Κωστή Φραγκούλη.

Το Propeller Club δημιουργήθηκε το 1922, όταν κάποιοι άνθρωποι της θάλασσας άρχισαν στη Νέα Υόρκη να οργανώνουν καθημερινά γεύματα για να συντονίσουν μια ομάδα επαγγελματιών που εντρυφούσε στη βιομηχανία του εμπορικού ναυτικού. Εκεί συζητούσαν τα κοινά προβλήματα του κλάδου τους σε πολύ δύσκολες εποχές για την παγκόσμια κοινότητα. Η αμερικανική παρουσία στο συνέδριο ήταν έντονη και η θέση των Αμερικανών εκπροσώπων για τον κομβικής σημασίας ρόλο της Ελλάδας στις τρέχουσες γεωπολιτικές και ενεργειακές εξελίξεις ήταν ξεκάθαρη, μη αφήνοντας περιθώριο για παρερμηνείες. Το μήνυμα εστάλη.

Την αρχή έκανε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης, λέγοντας: «Ενας απρόκλητος πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζει να διαταράσσει την παγκόσμια ναυτιλία και, ως εκ τούτου, δεν είναι μυστικό ότι η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας έχει αυξηθεί σημαντικά», για να προσθέσει: «Το λέω και το πιστεύω, ότι τα καλύτερα χρόνια για την Ελλάδα έρχονται. Η Ελλάδα επέστρεψε δυναμικότερη από ποτέ και στέκεται πλέον στα πόδια της».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Γυμνοί και με τραύματα 92 μετανάστες στον Έβρο - «20 χρόνια συνοριοφύλακες, δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τόσο απάνθρωπο»


Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Αγία Πελαγία - Αγωνία για τον εντοπισμό της 49χρονης αγνοούμενης

Ανοίγουν στόματα, έρχονται νέα εντάλματα μετά τις πέντε συλλήψεις για βιασμούς και μαστροπεία της 12χρονης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης