Wall Street: Συνεδρίαση «θρίλερ» - Mε μικρές απώλειες έκλεισε τελικά ο S&P 500

Wall Street: Συνεδρίαση «θρίλερ» - Mε μικρές απώλειες έκλεισε τελικά ο S&P 500

Ο S&P 500 βρέθηκε για λίγο σε bear market, φτάνοντας σε επίπεδο 20,7% κάτω από το υψηλό όλων των εποχών που είχε φτάσει τον Ιανουάριο

wall_street
Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street την Παρασκευή σε μια συνεδρίαση θρίλερ, η οποία ξεκίνησε με άνοδο, συνεχίστηκε με ισχυρή πτώση και έκλεισε με σημαντικά μειωμένες απώλειες, και μάλιστα με τον S&P 500 να βρίσκεται για λίγο σε bear market, φτάνοντας σε επίπεδο 20,7% κάτω από το υψηλό όλων των εποχών που είχε φτάσει τον Ιανουάριο.

Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,5% μετά από πτώση έως και 2,3%, κλείνοντας σε οριακά θετικό έδαφος 0,01% στις 3.901,36 μονάδες.

Ο βιομηχναικός Dow Jones έκλεισε με οριακά κέρδη 0,03% στις 31.261,90 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,30% στις 11.354,62 μονάδες.

Κάποιοι θα μετρήσουν την πτώση της Παρασκευής στα ενδοημερήσια χαμηλά ως επιβεβαίωση μιας bear market, ενώ ορισμένοι αναλυτές στρατηγικής μπορεί να πουν ότι δεν είναι επίσημο μέχρι να κλείσει 20% από το υψηλό της.

Ανεξάρτητα από αυτό, είναι η μεγαλύτερη ύφεση αυτού του μεγέθους από την ταχεία πτωτική αγορά τον Μάρτιο του 2020 κατά την έναρξη της πανδημίας.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 6 μονάδες βάσης, στο 2,79%.

Η υποχώρηση που παρουσιάζει τους τελευταίους δύο μήνες το χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης έχει προκληθεί κατά κύριο λόγο από τις αυξήσεις των επιτοκίων, στις οποίες έχει προχωρήσει η Fed και οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου με σκοπό την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Σήμερα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μπούλαρντ, επανέλαβε την εκτίμησή του ότι θα πρέπει να γίνει αύξηση των επιτοκίων στο 3,5% μέσα στο 2022, προκειμένου ο πληθωρισμός να τεθεί πιο γρήγορα υπό έλεγχο. «Όσο περισσότερο θέσουμε τον πληθωρισμό και τις προσδοκίες για αυτόν υπό έλεγχο, σε τόσο καλύτερη θέση θα βρισκόμαστε», τόνισε ο Τζέιμς Μπούλαρντ σε συνέντευξή του στο Fox Business Network σύμφωνα με το Reuters.

Πρόσθεσε δε ότι το ’23 και το ’24 θα μπορούσε να γίνει μείωση στα επιτόκια, καθώς ο πληθωρισμός πλέον θα έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Κλείσιμο
Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κερδίζει 0,43% στα 112,70 δολάρια το βαρέλι έπειτα από πτώση 0,10%, το brent ανεβαίνει 0,65% μετά από υποχώρηση 0,22%, ενώ ο χρυσός σημειώνει οριακά κέρδη 0,05% στα 1.842 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ σημειώνει πτώση 0,4% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0546 δολ.

Διαβάστε περισσότερα οικονομικά νέα στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης