Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης: Ακόμα πιο χαμηλά οι δείκτες, οριακά εκτός «bear market» ο S&P 500

Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης: Ακόμα πιο χαμηλά οι δείκτες, οριακά εκτός «bear market» ο S&P 500

Ο S&P 500 βρίσκεται περίπου 18,5% κάτω από το ιστορικό υψηλό του - Εάν οι απώλειες αγγίξουν και ξεπεράσουν το 20%, ο δείκτης θα έχει περάσει σε «bear market», την πρώτη του από την εποχή του sell-off στην αρχή της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020

wall_peftei_ki_allo
Δίχως «φρένο» συνεχίζεται η... κατρακύλα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς, μετά τα αρχικά κέρδη και τις ήπιες απώλειες έως τα μέσα της συνεδρίασης, οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς πλέον καταγράφουν ισχυρές απώλειες, με τον S&P 500 να παραμένει κοντά στην «bear market».

Η αρχική ώθηση οφειλόταν στην ισχυρή συνεδρίαση στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας να μειώσει τα επιτόκιά της.

Τα αρνητικά πρόσημα της Παρασκευής διευρύνουν τις εβδομαδιαίες απώλειες και για τους τρεις δείκτες στο 3% και άνω. Ο Dow Jones οδεύει προς την όγδοη διαδοχική εβδομάδα με απώλειες, που θα είναι το μεγαλύτερο αρνητικό σερί από τον Απρίλιο του 1932, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq πηγαίνουν... πρόσω ολοταχώς στα χειρότερα αρνητικά σερί τους από τον Ιούνιο του 2011 και τον Νοέμβριο του 2012, αντίστοιχα.

Η ύφεση στις ΗΠΑ δεν μπορεί να θεωρείται απίθανη, παρατηρεί η Goldman Sachs, με τους πελάτες της να ρωτούν συνεχώς τι να περιμένουν από τις μετοχές σε περίπτωση ενός τέτοιου σεναρίου για την οικονομία. Οι οικονομολόγοι της υπολογίζουν μια πιθανότητα 35% η αμερικανική οικονομία να μπει σε ύφεση τα επόμενα δύο χρόνια.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 1,83% ή 570 μονάδες στις 30.680 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 χάνει 2,16% στις 3.815 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει απώλειες 2,9%, στις 11.060 μονάδες. Ο S&P 500 βρίσκεται περίπου 18,5% κάτω από το ιστορικό υψηλό του. Εάν οι απώλειες αγγίξουν και ξεπεράσουν το 20%, ο δείκτης θα έχει περάσει σε «bear market», την πρώτη του από την εποχή του sell-off της αρχής της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020.

Ειδήσεις σήμερα:

Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε για τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων

Αντιπρόταση - χρυσάφι της Παρί στον Εμπαπέ - Πριμ υπογραφής €300 εκατ. και μισθός €100 εκατ. το χρόνο

Λειβαδιά: 14χρονη κατήγγειλε τον βιασμό της από 35χρονο στενό φίλο του πατέρα της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης