Η μεγάλη εξόρμηση της 28ης Οκτωβρίου: Όπου φύγει, φύγει οι Έλληνες ταξιδιώτες

Η μεγάλη εξόρμηση της 28ης Οκτωβρίου: Όπου φύγει, φύγει οι Έλληνες ταξιδιώτες

Υψηλές πληρότητες για προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδα, sold out οι περισσότερες πτήσεις για εξωτερικό - Ποιοι είναι οι top 5 προορισμοί όσων ταξιδεύουν εκτός συνόρων, με την επιστροφή των ταξιδιωτών να διαρκεί έως και τη Δευτέρα 1/11, με κορύφωση την Κυριακή

tourismos_aerodromio_xr
Οπου φύγει, φύγει οι Ελληνες εκμεταλλευόμενοι την αργία της 28ης Οκτωβρίου για να εξορμήσεουν αυτές τις ημέρες εντός και εντός συνόρων,

Ηδη από τα στοιχεία των προηγούμενων ημέρων καταγράφονται ικανοποιητικές πληρότητες προς τους προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, είτε πρόκειται για ξενοδοχεία είτε ακόμη και για βραχυχρόνιες μισθώσεις σε σπίτια τύπου ‘’Αirbnb’’. Αντίστοιχα, υψηλές καταγράφονται και οι πληρότητες στα αεροπλάνα με ουκ ολίγους προορισμούς στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό να παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία των αεροπορικών.

Η επιθυμία για ταξίδια, σε αυτή τη δεδομένη στιγμή είναι μεγάλη και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στην τελευταία προσφορά της AEGEAN που προσέφερε έκπτωση 50% για κρατήσεις μέσα στο Νοέμβριο, μόλις μέσα σε 24 ώρες το σύστημα κρατήσεων κατέγραψε ρεκόρ εισιτηρίων, θυμίζοντας εποχές του 2019!

Οσον αφορά τώρα τα στοιχεία για την αργία της 28ης Οκτωβρίου, όπως προκύπτει από τη βάση δεδομένων του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της χώρας οι πληρότητες για την αργία της 28ης από την Ελλάδα σε όλο το δίκτυο εξωτερικού φτάνουν ή και ξεπερνούν το 85% με τις περισσότερες πτήσεις του εξωτερικού να είναι… sold out, ενώ οι ημέρες με την μεγαλύτερη κίνηση είναι η Τετάρτη, η Πέμπτη και Κυριακή.

Οι υπόλοιπες ημέρες εμφανίζουν τη συνηθισμένη για την εποχή κίνηση. Με βάση τα στοιχεία της Αegean, κι ενώ οι πτήσεις εσωτερικού διατηρούνται επίσης σε υψηλά επίπεδα, στο εξωτερικό οι top 5 χώρες- προορισμοί των Ελλήνων στο εξωτερικό είναι η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία και στην πέμπτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο. Ειδικά ως προς τους προορισμούς, πρώτη είναι η Λισαβόνα, στην Ισπανία η Βαρκελώνη και η Μαδρίτη, στην Ιταλία η Ρώμη, το Μιλάνο και η Μπολόνια, στη Γαλλία το Παρίσι και στη Βρετανία το Λονδίνο.

Επίσης υψηλή προτίμηση εμφανίζουν και προορισμοί όπως: Βαρσοβία, Βιέννη, Κοπεγχάγη, Βρυξέλες, Άμστερνταμ αλλά και Βουδαπέστη.

Συνοπτικά, οι παραδοσιακοί μεγάλοι ευρωπαϊκοί city – break προορισμοί φαίνεται να συγκεντρώνουν την προτίμηση των επισκεπτών, δείχνοντας μια τάση για ανάκαμψη των city break προορισμών, ενώ και οι προορισμοί με υψηλά ποσοστά εμβολιασμένων βρίσκονται ψηλά στην προτίμηση των ταξιδιωτών.

Διαβάστε την συνέχεια στο  newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Καταδίωξη στο Πέραμα: Καθοριστικές οι επόμενες ώρες για την υπόθεση - Τι θα δείξουν τα πορίσματα της έρευνας;

28η Οκτωβρίου: Εθνική επέτειος στη σκιά της πανδημίας - Μάσκες και μέτρα στις παρελάσεις

Επίθεση με βιτριόλι: Όλα όσα έγιναν χθες στο δικαστήριο - Η ετυμηγορία, η αμίλητη Έφη και η «δικαιωμένη» Ιωάννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης