Οι (…τελειώστε στα γρήγορα) επιτροπές, οι τραπεζίτες που… μετακομίζουν στο Ελληνικό, το θρίλερ με τα «κόκκινα» της Εθνικής και το ακίνητο του Εμπειρίκου στο Ψυχικό

Οι (…τελειώστε στα γρήγορα) επιτροπές, οι τραπεζίτες που… μετακομίζουν στο Ελληνικό, το θρίλερ με τα «κόκκινα» της Εθνικής και το ακίνητο του Εμπειρίκου στο Ψυχικό

Χαίρετε! Για το μόνο που μπορεί να είναι κανείς βέβαιος είναι ότι αν μπορούσε ο πρωθυπουργός να αλλάξει τις λειτουργίες και τα πρόσωπα στις επιτροπές που ασχολούνται με την πανδημία θα το είχε κάνει, πιθανολογώ (έως είμαι βέβαιος) ότι θα το κάνει το φθινόπωρο.

DARKROOM_ROOM_FIN
Ας πούμε τώρα δεν φαίνεται και… τόσο πιθανό να τσακώνονται οι «ειδικοί» για το αν πρέπει να απελευθερώσουν (από τη μία επιτροπή στην άλλη) τα στοιχεία για τους νοσήσαντες ώστε να μπορέσουν εντέλει να δώσουν το πιστοποιητικό covid αυτοί με μία κι όχι δύο δόσεις και διάφορα άλλα μικρά καθημερινά της πανδημίας που μπλοκάρουν το σύστημα και παιδεύουν κόσμο και κοσμάκη.

Ας πούμε (για να το φαιδρύνουμε και λίγο), φαίνεται ολίγον ακατανόητη η οδηγία των λοιμωξιολόγων για όσους πηγαίνουν σε οίκους ανοχής ότι «δεν πρέπει να παραμένουν πάνω από 15λεπτά και να μην ανταλλάσσουν χειραψίες». Με άλλα λόγια… αφήστε τις ευγένειες και τελειώνετε (κυριολεκτικά) στα γρήγορα.

Να μπω και ολίγον στα κοσμικά, από τις λίγες χρονιές που το πρωθυπουργικό ζεύγος δεν θα κάνει τριήμερο Αγίου Πνεύματος στην Τήνο, στη Μεγαλόχαρη, λόγω υποχρεώσεως να παραβρεθεί στον γάμο της κόρης τού επί σειρά ετών φίλου του Τάκη Αράπογλου στο Πάπιγκο το Σάββατο. Και ο γαμπρός εκλεκτός γόνος, γιος της οικογένειας Αντώνη Λαιμού.

Στις τράπεζες το έχουν τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι: πλειστηριασμοί γιοκ. Πρώτα ήταν ο κορωνοϊός, μετά ήταν ο νέος πτωχευτικός που δεν είχε τελειώσει, τώρα είναι ο χρόνος που χρειάζεται μέχρι να συγκροτηθεί ο φορέας του Δημοσίου που θα επιδοτεί τους αδύναμους δανειολήπτες, οπότε για τα ευάλωτα νοικοκυριά οι πλειστηριασμοί αναβάλλονται για το 2022 και βλέπουμε. Υπολογίστε ότι από τα περίπου 100 δισ. κόκκινα δάνεια, τα 55 δισ. ήταν ιδιωτών. Από αυτά περίπου 35 δισ. είναι στεγαστικά και πάνω κάτω το 70% έχει ως ενέχυρο πρώτη κατοικία. Κατά συνέπεια, το πάγωμα αφορά γύρω στα 24 -25 δισ. κόκκινα στεγαστικά δάνεια.

Κλείσιμο
Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης