Alpha Bank: Το σκεπτικό πίσω από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Alpha Bank: Το σκεπτικό πίσω από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Στις 15 Ιουνίου η Γενική Συνέλευση - Κατά προτεραιότητα κατανομή στους υφιστάμενους μετόχους - Έως 10,94% η συμμετοχή του ΤΧΣ -Ζημιές 282 εκατ. το α' τρίμηνο του 2021 λόγω πρόσθετων προβλέψεων

alpha
Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους έως 800 εκατ. ευρώ, τους βασικούς όρους, αλλά και ένα ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα, αναλύει η διοίκηση της Alpha Bank.

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το α’ τρίμηνο, τονίζει πως το Διοικητικό Συμβούλιο συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση (ΕΓΣ) για την 15η Ιουνίου 2021, προκειμένου να εξετάσει την προσφορά μετοχών για την άντληση ποσού, ύψους περίπου 800 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών, με κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης. «Το Διοικητικό Συμβούλιο θα ζητήσει εξουσιοδότηση από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση, για να ορίσει το χρονοδιάγραμμα και να οριστικοποιήσει τους όρους της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της τιμής προσφοράς μέσω διαδικασίας κατάρτισης βιβλίου προσφορών.

Τα νέα κεφάλαια αναμένεται να επιτρέψουν στην Alpha Bank να αξιοποιήσει τις σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού τομέα και να υποστηρίξει τους βασικούς πυλώνες του σχεδίου μετασχηματισμού της», σημειώνεται χαρακτηριστικά και προστίθεται: «Η συναλλαγή προβλέπεται να υλοποιηθεί με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών και δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα. Με την επιφύλαξη των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, υφιστάμενοι μέτοχοι που θα μετέχουν στην προσφορά, θα λάβουν κατά προτεραιότητα κατανομή νέων μετοχών. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας, εξεδήλωσε την πρόθεσή του να συμμετάσχει στη σχεδιαζόμενη προσφορά μετοχών, έως του υφιστάμενου ποσοστού συμμετοχής του ήτοι 10,94%. Οι Goldman Sachs Europe SE και J.P. Morgan AG ενεργούν ως Γενικοί Συντονιστές και Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Global Coordinators and Joint Bookrunners). Η Citigroup Global Markets Europe AG ενεργεί ως Ανώτερος Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών (Senior Joint Bookrunner) και η Barclays Bank Ireland PLC και η AXIA Ventures Group Limited ενεργούν ως Βασικοί Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners)».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα: 

Νέο περιστατικό: 48χρονη από τη Θήβα υπέστη θρόμβωση - Είχε εμβολιαστεί με Johnson&Johnson

Συνέλαβαν τον αδελφό του Τούρκου «μαφιόζου» που εκθέτει την κυβέρνηση Ερντογάν

Τι ισχύει από σήμερα για τα self test σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης