ΤΧΣ: Η κεφαλαιακή ενίσχυση της Alpha Bank θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

ΤΧΣ: Η κεφαλαιακή ενίσχυση της Alpha Bank θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Το ΤΧΣ θα τοποθετηθεί αναλυτικά μόλις ολοκληρωθούν οι διερευνητικές κινήσεις

Alpha-Bank
«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, είναι αρωγός κάθε προσπάθειας των τραπεζών για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους, ενώ και ως μέτοχος της Alpha Bank, στηρίζει πλήρως την αναθεώρηση του τριετούς στρατηγικού σχεδίου της τράπεζας και το ενδεχόμενο άντλησης κεφαλαίων για την χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της σχεδίου. Η κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας, θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», αναφέρουν κύκλοι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) σε απάντηση ερωτημάτων από δημοσιογράφους σχετικά με ενδεχόμενη αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank.

Το ΤΧΣ θα τοποθετηθεί αναλυτικά μόλις ολοκληρωθούν οι διερευνητικές κινήσεις και διαμορφωθεί η πρόταση του διοικητικού της τράπεζας, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η Alpha Bank ανέφερε:

«Σε απάντηση δημοσιευμάτων στον τύπο, η "Alpha Services and Holdings S.A.", 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank A.E. ("Alpha Bank”), ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της αναθεώρησης του τριετούς στρατηγικού της σχεδίου, έχει προσλάβει την JP Morgan και την Goldman Sachs Bank Europe SE, προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο άντλησης κεφαλαίων ύψους Ευρώ 0,8 δισ. περίπου, για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της σχεδίου.

Η προτεινόμενη άντληση κεφαλαίων επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις τρέχουσες ευνοϊκές συνθήκες στις χρηματαγορές, καθώς και την ισχυρή οικονομική θέση της Alpha Bank, προασπίζοντας ταυτοχρόνως την αξία της επένδυσης των υφισταμένων μετόχων.»

Ειδήσεις σήμερα:

Σπύρος Μπιμπίλας: Η σχέση του με τον Πέτρο Φιλιππίδη - Γιατί «πρωταγωνιστεί» στην κατάθεση της συζύγου του ηθοποιού

Προειδοποίηση Νετανιάχου: Θα απαντήσουμε σκληρά εάν υπάρξουν νέες επιθέσεις από τη Λωρίδα της Γάζας

Νίκος Πάλλης: Έφυγε ένας απ’ τους εκπροσώπους της παλιάς επιχειρηματικής Αθηνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης