Τροπολογία ανοίγει παράθυρο για κατά το δοκούν αυξήσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας

Τροπολογία ανοίγει παράθυρο για κατά το δοκούν αυξήσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας

Έρχεται μεγάλο ξεκαθάρισμα στα μακροχρόνια συμβόλαια υγείας - «Take it or leave it» το μήνυμα προς τους ασφαλισμένους - Πώς ευνοείται η υπόθεση πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής

asfalistika_programmata-1280x720
Το δικαίωμα να μπορούν να αυξάνουν κατά το δοκούν τα ασφάλιστρα στα μακροχρόνια συμβόλαια υγείας δίνει στις ασφαλιστικές εταιρείες τροπολογία του υπ. Ανάπτυξης που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας». Πρόκειται για μία ρύθμιση για την οποία πίεζε εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα η ασφαλιστική αγορά με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των παλιών, σταθερών, συμβολαίων έχουν καταστεί επιζήμια για την ίδια ενώ ήταν αντιμέτωπη με τσουχτερά πρόστιμα εάν προχωρούσε σε αυξήσεις που δεν συνδέονταν με αντικειμενικούς παράγοντες.

Με την τροπολογία δίδεται η δυνατότητα στις εταιρείες να επιβάλλουν αυξήσεις χωρίς τη σύνδεση τους με αντικειμενικούς παράγοντες. Μοναδική προϋπόθεση είναι να ενημερώνουν τον ασφαλισμένο 60 ημέρες νωρίτερα.

Απ’ την πλευρά του ο ασφαλισμένος ή θα αποδεχθεί την αύξηση ή θα καταγγείλει τη σύμβαση εντός 30 ημερών χάνοντας την κάλυψη του άσχετα απ’ το πόσα χρόνια είναι ενεργό το συμβόλαιο του! Και τούτο καθώς η ρύθμιση αφορά το σύνολο των συμβάσεων ασφάλισης υγείας που έχουν καταρτισθεί έως σήμερα.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η συγκεκριμένη τροπολογία θα βοηθήσει τις ασφαλιστικές εταιρείες να κάνουν ένα μεγάλο «ξεκαθάρισμα» στο χαρτοφυλάκιο υγείας ενώ κρίνεται ιδιαίτερα ευνοϊκό στην υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία είναι προς πώληση καθώς βοηθά στην αύξηση της αποτίμησης της...

Ακολουθεί το κείμενο της τροπολογίας
emeil2
email1

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα - Βροχές στα δυτικά της χώρας

Η ώρα των ποινών για τους Χρυσαυγίτες - Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου

Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός σε Κοζάνη, Ιωάννινα, Πέλλα - Πού «βράζει» ο ιός στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης