Στον Πάνο Ξενοκώστα το 52,93% των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Στον Πάνο Ξενοκώστα το 52,93% των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Προς εξυγίανση  τα Ναυπηγεία  και ακολουθεί η Νεωρίων Συμμετοχών

nafpigeia-elefsinas-1024x507

Το 52,93% των Ναυπηγείων Ελευσίνας απέκτησε ο Πάνος Ξενοκώστας  της ΟΝΕΧ, μέσω της εταιρείας FEYTEA HOLDING  και ανοίγει πλέον ο δρόμος για την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την είσοδο των Ναυπηγείων σε νέα εποχή  ανάπτυξης με στόχο να γίνει το κορυφαίο στη Μεσόγειο

Σε επιστολή της FEYTEA HOLDING προς του εργαζόμενους ξεκαθαρίζει το τοπίο  για την επόμενη ημέρα.  Θα ακολουθήσει η ενδιάμεση ομαλή προετοιμασία και ολοκλήρωση  όλων των απαιτούμενων διαδικασιών από την Ελληνική και Αμερικανική νομοθεσία προκειμένου να υποβληθεί και να εγκριθεί χωρίς γκρίζα σημεία  το πλάνο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Η συμφωνία θα επικυρωθεί από το αρμόδιο Πτωχευτικό Δικαστήριο στα πρότυπα του Νεωρίου,

Αναλυτικά η επιστολή των εκπροσώπων   της FEYTEA HOLDING   εταιρείας συμμετοχών συμφερόντων  του Πάνου Ξενοκώστα προς του εργαζόμενους στα ναυπηγεία Ελευσίνας αναφέρει τα εξής:

«Είμαστε η εταιρία, που κατέχει πλέον την πλειοψηφία των μετοχών, καθώς και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας ΝΕΩΡΙΟΝ ΑΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, στα πλαίσια της ενδιάμεσης ομαλής προετοιμασίας και ολοκλήρωσης  όλων των απαιτούμενων διαδικασιών από την Ελληνική και Αμερικανική νομοθεσία, προκειμένου να υποβληθεί και να εγκριθεί ΧΩΡΙΣ ΓΚΡΙΖΑ σημεία το πλάνο εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Ως λοιπόν θεματοφύλακες και διεκπεραιωτές αυτής της διαδικασίας, μοναδικός στόχος και σκοπός μας, για τον οποίο και σας διαβεβαιώνουμε,  είναι να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η παρούσα εταιρία, αλλά και η θυγατρική της ΝΑΒΙΕΕ, μέσα από συντονισμένες και ορθολογικές, νομικές και επιχειρηματικές κινήσεις, απόλυτης ακρίβειας και απαλλαγμένες από ρίσκα ατασθαλιών και «εσκεμμένων η μη, παραλείψεων», να οδηγηθούν μέσω της διαδικασίας εξυγίανσης υπό την Ελληνοαμερικάνικη εταιρία ONEX Elefsis Shipyards. Η συμφωνία θα επικυρωθεί από το αρμόδιο Πτωχευτικό Δικαστήριο στα πρότυπα του Νεωρίου, για μια οικονομική ανάπτυξη προς όφελος τόσο των εργαζομένων, που αποτελούν για μας πρωταρχική προτεραιότητα, όσο και για την γενικότερη ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας της χώρας. Η επιτυχία του εγχειρήματος της Σύρου έδειξε το δρόμο. Ήταν η αρχή της αναγέννησης του κλάδου και μας εμπνέει όλους. Η εξυγίανση και αναγέννηση της Ελευσίνας θα αποτελέσει την μεγάλη ιστορική στροφή του κλάδου στην Ελλάδα μετά από δεκαετίες γεμάτες παλινωδίες.

Είμαστε σε στενή συνεργασία με την Ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, τον Υπουργό Ανάπτυξης κο Γεωργιάδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης  κο Παπαθανάση, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Παναγιωτόπουλο, τον Υπουργό Εργασίας κο Βρούτση, αλλά και το σύνολο της Κυβέρνησης, επιλύοντας καθημερινά σωρεία ζητημάτων και τους ευχαριστούμε για την αγαστή, άμεση και άκρως αποτελεσματική διαχείριση τους. Ευχαριστούμε επίσης και την άκρως σοβαρή, υποστηρικτική και εποικοδομητική αντιμετώπιση των αρμοδίων τομεαρχών και ηγεσιών των ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, αλλά και των λοιπών πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, που αναδεικνύουν την ανάταξη του κλάδου των Ναυπηγείων σε εθνικό, πατριωτικό και υπερκομματικό στόχο. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και την Αμερικανική Κυβέρνηση για την αμέριστη στήριξη, τον Πρέσβη κο Πάιατ και την ομάδα της Πρεσβείας της Αθήνας, αλλά και την ομάδα στην Ουάσιγκτον, που στηρίζει το εγχείρημα μας, καθώς και την ηγεσία και ομάδα του DFC.

Στο προσεχές διάστημα υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν σε πολύ μικρό χρόνο, ώστε να φθάσουμε στην μεγάλη στιγμή όπου η Onex Elefsis Shipyards και ο επικεφαλής της κος Πάνος Ξενοκώστας, που εσείς όλοι, που είστε άνευ προκαταλήψεων, γνωρίζετε μέσα από τους συναδέλφους σας στην Σύρο πως τήρησε στο έπακρο τις συμφωνίες του,  να συζητήσει και να συμφωνήσει μαζί σας, σαν μια οικογένεια για την καταβολή των δεδουλευμένων σας και το μέλλον που θα χτιστεί από κοινού. Από κοινού με τον νέο ιδιοκτήτη, του οποίου η αξιοπιστία και η ευθύτητα είναι γνωστή και αποτελεί εγγύηση για όλους τους τίμιους  και υγιείς εργαζόμενους που βλέπουν το μέλλον τους μέσα από το Όραμα της διεθνούς ανάδειξης των ελληνικών Ναυπηγείων.  Καλούμε λοιπόν όλες και όλους Σας, μαζί ενωμένοι, αφήνοντας πίσω και απομονώνοντας τις δυνάμεις της αδράνειας και της καταστροφής με τα σκοτεινά και αντεθνικά κίνητρα τους, να υλοποιήσουμε το κοινό όραμα του νέου ιδιοκτήτη και να μεταβούμε στη νέα εποχή.

Κλείσιμο
Η Ελευσίνα να γίνει το πρώτο Ναυπηγείο της Μεσογείου σηκώνοντας ψηλά και στα πέρατα του κόσμου την καλή δουλειά σας, την υψηλή κατάρτιση σας, το φιλότιμο και την λεβεντιά του Έλληνα ναυπηγοτεχνίτη, που θέλει την πρωτιά και την διάκριση, που θέλει ένα αύριο αξιοπρέπειας για αυτόν και την οικογένεια του».

 
Στο μεταξύ πραγματοποιήθηκε  χθες η έκτακτη ΓΣ   των μετόχων της εταιρείας ΝΕΩΡΙΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ με ποσοστό απαρτίας 44% επί του συνόλου του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και παρόντες μετόχους, ανερχόμενους σε δύο , τους κάτωθι, ήτοι: 1) Τον Ιωάννη Στεφάνου του Γεωργίου, ναυπηγό, και

 2) την εταιρεία “FEYTEA HOLDING LIMITED”,

 Τα τρία βασικά  θέματα που ψηφίστηκαν ομόφωνα  ήταν η εξυγίανση της εταιρείας και η εκλογή νέου ΔΣ :

1.Μέλη  του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι :

(α) Νικόλαος Ταβουλάρης του Στυλιανού, οικονομολόγος,

(β) Ιωάννης Στεφάνου του Γεωργίου,

(γ) Γεώργιος Στεφάνου του Ιωάννη , οικονομολόγος,

(δ)Στυλιανός Γιαμαλάκης του Χαραλάμπους, ναυπηγός,

(ε) Νικόλαος Δεσύπρης του Μάρκου, οικονομολόγος,

 2.Αποφασίστηκε ομοφώνως η εξυγίανση της εταιρείας της θυγατρικής εταιρείας ΝΑΒΙΕ, μέσω υπαγωγής της στο βέλτιστο άρθρο του Πτωχευτικού Κώδικα με άμεση εξεύρεση της καταλληλότερης λύσης.

 3.Με βάση το οικονομικό αδιέξοδο της2 Νεωρίου Συμμετοχών, πλήρη απαξία της μετοχικής της αποτίμησης και πληθώρα ζητημάτων οικονομικο-τεχνικής φυσεως αποφασίστηκε ομόφωνα η εξυγίανσή της μέσω υπαγωγής της σε βέλτιστο άρθρο του Πτωχευτικού Κώδικα
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης