Αναπτυξιακή Τράπεζα: Nέα CEO αλλά και αποχωρήσεις στελεχών

Αναπτυξιακή Τράπεζα: Nέα CEO αλλά και αποχωρήσεις στελεχών

trapeza_tameio
Παρελθόν θα αποτελεί και τυπικά σε λίγες μέρες ο διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Τράπεζας (το πρώην ΕΤΕΑΝ δηλαδή), κύριος Αντώνης Γεωργακάκης, του οποίου η θητεία λήγει τις επόμενες ημέρες και ήδη ενημερώθηκε πως δεν θα ανανεωθεί. Νέα Πρόεδρος και CEO της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ΑΕ αναλαμβάνει η κ. Αθηνά Χατζηπέτρου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της και γνωστό στέλεχος από την αγορά, που σε χρόνο ρεκόρ -πρωτοφανή για το ελληνικό δημόσιο- προετοίμασε μέσα στον Απρίλιο και σε συνθήκες καραντίνας, τα νέα αναπτυξιακά εργαλεία μόχλευσης, εγγυήσεων και δανείων άνω των 8 δισ. ευρώ.

Την πιο κρίσιμη στιγμή όμως, ταυτόχρονα με την αποχώρηση Γεωργακάκη και ενώ η Αναπτυξιακή Τράπεζα μεταμορφώνεται σε μοχλό στήριξης και ανάπτυξης της αγοράς και της Οικονομίας, επέλεξαν μαζικά «να εγκαταλείψουν το σκάφος» περίπου είκοσι από τα σχεδόν 70 στελέχη της Τράπεζας!

 Πού είναι το κακό; Ότι ενώ ως ΕΤΕΑΝ τα στελέχη αυτά «έτρεχαν» μόνο το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, τώρα οι επιχειρήσεις στρέφουν τις ελπίδες τους μαζικά προς το νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας και το Ταμείο Επιχειρηματικότητος (ΤΕΠΙΧ ΙΙ). Ποιο είναι το χειρότερο; Ότι αυτές οι αποχωρήσεις ήταν «κρατημένες» από καιρό για να ενεργοποιηθούν πάνω στην αλλαγή φρουράς! Από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο πριν αλλάξει η Διοίκηση, είχαν υποβάλει αίτηση για μετατάξη 13 άτομα, για σύνταξη 11 και παραιτήθηκαν τρία. Στη θέση τους ήρθαν 8 με απόσπαση, αλλά  τελευταία στιγμή αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν τις αιτήσεις από τον Δεκέμβριο ακόμα 15 για μετάταξη και άλλοι 5 για σύνταξη. Κι όλα αυτά, ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις περιμένουν απεγνωσμένα τα φτηνά δάνεια για να ανασάνουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης