Ο Γιάννης Οικονομίδης στο θέατρο «Γραμμές Τέχνης»

Ο Γιάννης Οικονομίδης στο θέατρο «Γραμμές Τέχνης»

Στις 17, 18 & 19 Ιουνίου 2022 το θέατρο «Γραμμές Τέχνης» υποδέχεται τον σπουδαίο κινηματογραφιστή - Το πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνει προβολές των ταινιών «Σπιρτόκουτο», «Μικρό ψάρι» και «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς»

Σχεδιο_χωρις_τιτλο__6_
Το θέατρο Γραμμές Τέχνης, 20 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της εμβληματικής ταινίας «Σπιρτόκουτο» που καθιέρωσε το Γιάννη Οικονομίδη ως ένα εκ των κορυφαίων σύγχρονων ελλήνων σκηνοθετών, υποδέχεται τον σημαντικό αυτό κινηματογραφιστή, στις 17, 18 & 19 Ιουνίου 2022, σε ένα τριήμερο αφιέρωμα.

Πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά αφιερωμάτων που το θέατρο μας φιλοδοξεί να προσφέρει στην πόλη μας, συστήνοντας στο Πατρινό κοινό, τον Ελληνικό Κινηματογράφο του 21ου αιώνα και τους δημιουργούς του. Για αυτό το λόγο, ετοιμάσαμε στην αυλή του θεάτρου μας, ένα μικρό θερινό σινεμά, συνδυάζοντας την προβολή των ταινιών με επιλεγμένα ποτά και μεζέδες.

Το_σπιρτοκουτο_ΙΙ

Ο Γιάννης Οικονομίδης ξεκινάει το χορό αυτών των αφιερωμάτων, κάνοντας μας την τιμή να είναι ο πρώτος φίλος και συνεργάτης που με την παρουσία του και τις ταινίες του δίνει πνοή στο όραμά μας. Το πρόγραμμα του τριημέρου περιλαμβάνει την Παρασκευή 17/6 στις 21:00 την προβολή της ταινίας ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟ και αμέσως μετά, συζήτηση και γνωριμία με το Γιάννη Οικονομίδη. Συζήτηση και γνωριμία με το σκηνοθέτη θα ακολουθήσει και το Σάββατο 18/6, μετά την προβολή της ταινίας ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΨΑΡΙ, στις 21:00. Τέλος, την Κυριακή 19/6 στις 21:00, θα προβληθεί η ταινία Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΥΠΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, παρουσία των ηθοποιών: Βασιλικής Καλλιμάνη, Σοφίας Κουνιά, Θεόδωρου Κανδηλιώτη.

Η_μπαλαντα_της_τρυπιας_καρδιας_-_Βασιλης_Μπισμπικης___Γιωργος_Γιαννοπουλος
Κλείσιμο

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, με ένα μικρό διάλλειμα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, εκτός των αφιερωμάτων, θα προβάλλονται στο θερινό μας σινεμά επιλεγμένες ταινίες του Παγκόσμιου Κινηματογράφου, από Κυριακή έως και Πέμπτη στις 21:30. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα…!

Με την ελπίδα να ξεκινάει ένας θεσμός για το θέατρο και την Πάτρα…


Ειδήσεις σήμερα:

Παγκράτι: Δεν μπορεί να συνέλθει από το σοκ η γειτόνισσα της 36χρονης που έπεσε από το μπαλκόνι - Το χρονικό της τραγωδίας

Τομ Χάνκς: Η τελευταία του εμφάνιση και το βίντεο που προκάλεσε ανησυχία για την υγεία του

Ντόρσεϊ: «Δεν μπορείτε να με λέτε μαϊμού, έχετε και στον Παναθηναϊκό μαύρους παίκτες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης