Μπρόντγουεϊ: Τον Οκτώβριο ανεβαίνει ξανά το μιούζικαλ με τραγούδια του Μπομπ Ντίλαν
Το «Girl From The North Country» επιστρέφει στην εμβληματική θεατρική σκηνή της Νέας Υόρκης
Το μιούζικαλ με τραγούδια του Bob Dylan«Girl From The North Country» είχε την ατυχία να κάνει πρεμιέρα στο Μπρόντγουεϊ λίγες μέρες πριν η πανδημία υποχρεώσει σε αναστολή, τον Μάρτιο του 2020, όλων των δημόσιων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
Τώρα, στις 13 Οκτωβρίου επιστρέφει στο Belasco Theater της Νέας Υόρκης. Το άλμπουμ με τα τραγούδια κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και δόθηκε στη δημοσιότητα το τραγούδι «Like a Rolling Stone», με τη Mare Winningham πρώτη φωνή, και το οποίο κλείνει με ένα απόσπασμα από το τραγούδι του 1997 του Dylan «To Make You Feel My Love».
Το «Girl From The North Country» έγραψε ο Ιρλανδός Conor McPherson και εν πολλοίς κάνει χρήση όχι τόσο γνωστών τραγουδιών του Dylan όπως τα «Sign on the Window», «Sweetheart Like You» και «Went to See the Gypsy» για να αφηγηθεί την ιστορία ανθρώπων απελπισμένων που μαζεύονται σε ένα οικοτροφείο στην Duluth της Πολιτείας της Μινεσότα το 1934 στη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης.
Πρεμιέρα έκανε το μιούζικαλ στο Old Vic Theater του Λονδίνου τον Ιούλιο του 2017 και τον Σεπτέμβριο της επόμενης χρονιάς μετακόμισε στο off-broadway θέατρο Public Theater. Κάποια στιγμή το είδε και ο ίδιος ο Dylan, ο οποίος εξομολογήθηκε, μιλώντας στους Τάιμς της Νέας Υόρκης: «Το είδα ως ανώνυμος θεατής, όχι ως κάποιος που είχε κάποια σχέση με το έργο. Απλά, άφησα να γίνει έτσι. Το έργο με έκανε να κλαίω στο τέλος. Όταν έπεσε η αυλαία, είχα μείνει με ανοιχτό το στόμα. Πραγματικά. Πολύ κρίμα που το Μπρόντγουεϊ κατέβασε ρολά, γιατί ήθελα να το ξαναδώ».
Σε μια εποχή όπου η γεωπολιτική αβεβαιότητα, οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες και ο διεθνής ανταγωνισμός επαναπροσδιορίζουν τις προτεραιότητες των κρατών, η παραγωγική βάση μιας χώρας αποκτά ξανά στρατηγική σημασία.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.