Έλλη Πασπαλά: Έχω εισπράξει πολύ μεγάλη αγάπη αλλά και μία αίσθηση «εμπιστοσύνης»

Έλλη Πασπαλά: Έχω εισπράξει πολύ μεγάλη αγάπη αλλά και μία αίσθηση «εμπιστοσύνης»

Συναντήσαμε την αγαπημένη καλλιτέχνη με αφορμή την παράσταση «Elly loves jazz»

paspala2
Η Έλλη Πασπαλά αγαπάει την τζαζ κι εμείς αγαπάμε την Έλλη Πασπαλά. Η καλλιτέχνης με την αισθαντική φωνή, φέτος το φθινόπωρο, ετοιμάζεται να κάνει βουτιά στη μεγάλη μουσική παράδοση της τζαζ και με αυτή την αφορμή τη συναντήσαμε και της ζητήσαμε να μας ταξιδέψει για λίγο στον μελωδικό της κόσμο. Μας μίλησε για το "Elly loves jazz" που θα δούμε στο Πειραιώς 131 από το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, για το καλοκαίρι της αλλά και όλα όσα αγαπάει.

Πώς κύλησε το καλοκαίρι σας και η περιοδεία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα;
Το καλοκαίρι μου κύλησε πολύ όμορφα φέτος! Πέρα από τις συναυλίες που κάναμε με την Ευανθία, όπου περνάμε υπέροχα (άλλωστε ήμαστε πολύ καλές φίλες και οι συναυλίες καμιά φορά είναι περισσότερο αφορμή για να βρεθούμε, δηλαδή το κερασάκι στην τούρτα της φιλία μας!), γνωρίζοντας καινούρια μέρη (η χώρα μας είναι γεμάτο εκπλήξεις!) και ενδιαφέροντες ανθρώπους, έκανα και συναυλίες με την αγαπημένη μου Μαρία Φαραντούρη, αλλά και τραγούδησα (κι έπαιξα!) στην παράσταση του Δημήτρη Μπογδάνου “Δάφνις και Χλόη” στην Μικρή Επίδαυρο. Νιώθω πραγματικά πολύ τυχερή που συναναστρέφομαι με άξιους και χαρισματικούς ανθρώπους που με τιμούν και με την τέχνη και την φιλία τους!

Εχετε μακρά παρουσία στα μουσικά πράγματα. Τι εισπράττετε από το κοινό μετά από όλα αυτά τα χρόνια;
Έχω εισπράξει πολύ μεγάλη αγάπη αλλά και μία αίσθηση “εμπιστοσύνης”. Αυτό ξέρετε είναι πολύ σημαντικό θέμα, ένας άγνωστος να έρθει για να σε ακούσει και να αφεθεί (με τη βούλησή του) στην προσωπική σου κατάθεση. Έχει ευθύνη αυτή η συναλλαγή. Όταν κάποιοι έρχονται και σου λένε, ανάμεσα σε άλλα, “Ευχαριστώ!”, δεν μπορείς παρά να νιώσεις μία βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη...

Είστε μία καλλιτέχνης που μας έχει φέρει σε επαφή με τη μουσική και άλλων χωρών πολιτισμών. Σας αρέσει να ψάχνετε νέα ακούσματα;
Μου αρέσει πολυ να ανακαλύπτω νέα ακούσματα που να με εκπλήσσουν ευχάριστα. Όταν υπάρχει μία νέα ‘φωνή’ που είναι αυθεντική και ειλικρινής με γεμίζει χαρά κι ελπίδα!

paspala1
 Τι μουσική σας αρέσει να ακούτε και ποιοι καλλιτέχνες λειτουργούν ως πυξίδες για εσάς;
Δεν έχω ένα «είδος» μουσικής, στην οποία καταφεύγω. Οι στιγμές μου διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους, μάλλον οι επιλογες μου εκδηλώνονται αρκετά υποσυνείδητα, από ποπ σε κλασσική, από δημοτικά σε τζαζ, πό λαϊκά σε ροκ (ακόμα και ο τρόπος που τα απαρίθμησα τώρα, ίσως έχει ένα υποσυνείδητο ενδιαφέρον!). Οι πυξίδες μου; Αμέτρητες και ποικίλες, μερικές που έχουν φύγει από την ζωή, αλλά παραμένουν ολοζώντανες στις ψυχές μας: Τερέσα Στράτας, k.d.lang, Μαρία Φαραντούρη, Φλέρυ Νταντωνάκη, Joni Mitchell, Wolfgang Amadeus Mozart, Μανος Χατζιδάκις, Ντόρα Μπακοπούλου, Placido Domingo, Martha Argerich, Herbie Hancock, Keith Jarrett, Jacqueline du Pre, Ella Fitzgerald, Nat King Cole, Orson Welles,Stanley Kubrick, Κατίνα Παξινού, Mark Rothko, Νίκος Γκάτσος, Daniel Day Lewis, Glenda Jackson, και αλλους ΠΟΛΛΟΥΣ!

Υπάρχουν είδη μουσικής που δεν μπορείτε να ακούσετε;
Χωρίς να θέλω να την αδικήσω, την κινέζικη όπερα!

Τι ετοιμάζετε για φέτος;
Ετοιμάζω μία παράσταση που λέγεται "Elly loves Jazz”, όπου θα τραγουδήσω Jazz Standards στο Πειραιώς 131. Γνωστα και αγαπημένα τραγούδια αμερικανών συνθετών, όπως των Cole Porter, George Gershwin και άλλων. Την επιμέλεια θα έχουν η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Λίνα Νικολακοπούλου. Θα με συνοδέψουνε 4 σπουδαίοι μουσικοί που με στηρίζουνε με την τέχνη και δεξιοτεχνία τους - ο David Lynch στα σαξόφωνα και κρουστά, ο Τάκης Φαραζής στο πιάνο, ο Πέτρος Βαρθακούρης στο κοντραμπάσο και ο Βασίλης Ποδαράς στα τύμπανα. Ξεκινάμε στις 19 Οκτωβρίου!

Και μια ματιά στα αγαπημένα σας
Βιβλίο: Πόλεμος και Ειρήνη, Νεκρές Ψυχές, ναι, αγαπώ τους Ρώσους (συγγραφείς!).
Μυρωδιά: Το τσουρέκι της μαμάς μου…
Ταινία: Ωχ, δύσκολα μου βάλατε! Δεν είναι μία και δύο…..2001, a Space Odyssey, Tom Jones, Habla con Ella, Hannah and her Sisters, Amarcord, Thelma and Louise, Babel….
Δρόμος της Αθήνας: Η Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Τραγούδι: Σίγουρα δεν υπάρχει ΈΝΑ!
Προορισμός διακοπών: Η Τζιά και μετά όπου με βγάλει ο δρόμος μου!

Πληροφορίες για το "Elly loves jazz"
Στο Πειραιώς 131 από το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και για τα Σάββατα 26 Οκτωβρίου & 2, 9 Νοεμβρίου 

Κλείσιμο
Επιμέλεια προγράμματος: Ευανθία Ρεμπούτσικα - Λίνα Νικολακοπούλου.

Info:
"Πειραιώς 131"
Πειραιώς 131 - Αθήνα
Tηλ: 2103450922

Προπώληση: viva.gr και 210-3450922
Τιμές εισιτηρίων: Ορθίων : 10 ευρώ,
Καθήμενων: Α' ζώνη 20 ευρώ,
Β' ζώνη 15 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης