Ρίτα Αντωνοπούλου: Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι η ιστορία της Ελλάδας

Ρίτα Αντωνοπούλου: Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι η ιστορία της Ελλάδας

Η τραγουδίστρια ενόψει της συναυλίας – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στις 24 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο μίλησε για τη γνωριμία τους και τη συνεργασία τους

Rita_Antonopoulou
Μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Δευτέρας 24 Ιουνίου 2019, στις 9:00 μ.μ., στο Καλλιμάρμαρο - Παναθηναϊκό Στάδιο από την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», ορχήστρα του συνθέτη. Εικοσιπέντε εξαιρετικοί καλλιτέχνες, αλλά κι άλλοι γνωστοί και σπουδαίοι τραγουδιστές που θα είναι η μεγάλη έκπληξη της υπέροχης βραδιάς, θα ερμηνεύσουν τα πιο αγαπημένα τραγούδια του. Τραγούδια αντίστασης, αμφισβήτησης, διαμαρτυρίας. Ανάμεσά τους και η Ρίτα Αντωνοπούλου η οποία μίλησε στο protothema.gr για αυτή τη συναυλία αλλά και τον Μίκη Θεοδωράκη.

-Τι συμβολίζει για εσάς, που ανήκετε στην νέα γένια τραγουδιστών ο Μίκης Θεοδωράκης σαν δημιουργός και σαν άνθρωπος
Ο Μίκης Θεοδωράκης για έμενα είναι η ιστορία της Ελλάδας. Είναι ένα τεράστιο κεφάλαια, όχι μόνο για μένα προσωπικά που είμαι ερμηνεύτρια αλλά για όλους τους Έλληνες. Τα τραγούδια του ήταν πάντα κοντά μου ίσως γατί ήταν η μουσική που άκουγαν οι γονείς μου, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, τραγουδούσα Μίκη Θεοδωράκη, πάντα διάλεγα να λέω τα τραγούδια του, με έκαναν να σκιρτώ.

MIKIS_Kallimarmaro_2019


Πότε συναντηθήκατε για πρώτη φορά μαζί του, τι θυμάστε από αυτή την συνάντηση;
Πρώτη φορά τον είδα από κοντά στην Πετρούπολη πριν τέσσερα χρόνια περίπου σε ένα μεγάλο αφιέρωμα. Ξεκινούσα εγώ την συναυλία με το τραγούδι «Όμορφη Πόλη» στα ελληνικά και στα γαλλικά (όπως είναι ηχογραφημένο από την Εντίθ Πιαφ), δεν γνώριζα ότι θα ήταν εκεί. Ξαφνικέ άκουσα όλοι στα καμαρίνια να ψιθυρίζουν σαν ηλεκτρισμένοι … ήρθε ήρθε! «Ποιος ήρθε βρε παιδιά, τι συμβαίνει» ρώτησα και μου είπαν ήρθε ο Μίκης Θεοδωράκης και μου κόπηκαν τα πόδια γιατί εκεί συνειδητοποίησα ότι θα τραγουδούσα για πρώτη φορά μπροστά του, αυτό ήταν το πρώτο μου συναίσθημα. Αυτό που είδα όμως μετά την πρώτη ψυχρολουσία ήταν πολύ διαφορετικό, διότι με το που βγήκα στην σκηνή δεν έπαιρνα τα μάτια μου από πάνω του…εφόσον ήξερα πια που βρίσκεται, τον κοιτούσα συνέχεια με αγωνία. Όσο τον κοιτούσα, είδα ένα χαμόγελο και μια μεγάλη χαρά στο πρόσωπο του, άκουγε τα τραγούδια του σαν να ήταν η πρώτη φορά, είχα την αίσθηση ότι είχε την χαρά ενός παιδιού που του έκαναν ένα ωραίο δώρο.

Από την συνάντηση μαζί του υπάρχει κάτι που σας είπε και σας έκανε εντύπωση που το θυμάστε;
Μετά που τέλειωσα κατέβηκα και τον χαιρέτησα από κοντά και μιλήσαμε ήταν εξαιρετικός μαζί μου. Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας άνθρωπος με γενναιοδωρία στους νέους ερμηνευτές και αμέτρητη ευγένεια. «Μου είπε σε ευχαριστώ που λες τα τραγούδια μου» και αυτό το κρατώ μέσα μου βαθιά.

-Πως αισθάνεστε που θα συμμετέχετε στην μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο 24 Ιουνίου 2019.
Κλείσιμο
Με το που μου το πρότειναν είπα κατευθείαν ναι, είναι τιμή για μένα να συμμετέχω σε ένα τόσο μεγάλο μουσικό γεγονός για έναν τόσο σπουδαίο και μεγάλο Έλληνα. Νιώθω πολύ μεγάλη χαρά και τιμή είναι μια ιστορική συναυλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης