Whole lotta... rock: Οι Led Zeppelin γίνονται ντοκιμαντέρ

Whole lotta... rock: Οι Led Zeppelin γίνονται ντοκιμαντέρ

Είναι η πρώτη φορά που τα μέλη του συγκροτήματος συμμετέχουν επίσημα σε ντοκιμαντέρ -  Θα αφηγείται την ιστορία των τεσσάρων μελών του συγκροτήματος την δεκαετία του '60 και τα πρώτα χρόνια τους 

led
Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από τη δημιουργία των Led Zeppelin και το θρυλικό ροκ συγκρότημα ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Bernard MacMahon.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που τα μέλη του συγκροτήματος συμμετέχουν επίσημα σε ένα ντοκιμαντέρ, ενώ τελευταία φορά που εμφανίστηκαν μαζί επί σκηνής, ήταν το 2007 σε μια ειδική συναυλία στο Λονδίνο.

Η νέα ταινία θα αφηγηθεί την ιστορία των τεσσάρων μελών του συγκροτήματος την δεκαετία του 1960 και τα πρώτα χρόνια τους μαζί, μέχρι την κυκλοφορία του εμβληματικού «Led Zeppelin II» το 1970 που εκτόπισε το «Abbey Road» των Beatles από την κορυφή των αμερικάνικων charts.

Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ, ο MacMahon συζήτησε με τους Ρόμπερτ Πλαντ, Τζίμι Πέιτζ και Τζορτζ Πολ Τζόουνς, ενώ εξασφάλισε ανέκδοτες συνεντεύξεις με τον ντράμερ των Led Zeppelin, Τζον Μπόναμ ο οποίος πέθανε τον Σεπτέμβριο του 1980.

Whole Lotta Love

Led Zeppelin - Whole Lotta Love (Official Music Video)


Ανακοινώνοντας το project ο μπασίστας του συγκροτήματος Πολ Τζόουνς τόνισε: «Τώερα είναι η κατάλληλη στιγμή είναι η σωστή για να πούμε την ιστορία μας, με τα δικά μας πλέον λόγια και νομίζω ότι το ντοκιμαντέρ θα φέρει την ιστορία της μπάντας μας και πάλι στη ζωή»

«Όταν είδα ο Bernard τι έχει κάνει τόσο οπτικά, όσο και ακουστικά στο American Epic, κατάλαβα ότι είναι ο κατάλληλος για να πει την ιστορία μας», είπε με τη σειρά του ο Τζίμι Πέιτζ.

Kashmir

Kashmir - Led Zeppelin
Κλείσιμο


«Βλέποντας τον Will Shade και άλλους επιτυχημένους και ταλαντούχους μουσικούς να συμμετέχουν στο American Epic, με έπεισε να συμβάλλω στην πολύ ενδιαφέρον και συναρπαστική ιστορία μας», σημείωσε ο Ρόμπερτ Πλαντ.

Την δημιουργία του έχει αναλάβει η ομάδα του American Epic, με σκηνοθέτη τον Bernard MacMahon.

Stairway to heaven

Led Zeppelin - Stairway To Heaven (Official Audio)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης