Γιώργος Περρής: Θέμα προσωπικής ανάγκης να ανοίξω τα φτερά μου και στο εξωτερικό

Γιώργος Περρής: Θέμα προσωπικής ανάγκης να ανοίξω τα φτερά μου και στο εξωτερικό

Δύο συναυλίες από τον αγαπημένο καλλιτέχνη απόψε σε Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα στο Ακροπόλ στις 8 Απριλίου

Perris2
Ένας  αγαπημένος και πολύ ταλαντούχος Ελληνας καλλιτέχνης, ο Γιώργος Περρής θα συναντήσει σήμερα το κοινό του στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, ενώ θα τον απολαύσουμε και στην Αθήνα, στο θέατρο Ακροπόλ, τη Δευτέρα 8 Απριλίου. Λίγο πριν τις συναυλίες του, το protothema.gr συνάντησε τον κ. Περρή και μεταξύ άλλων μας είπε τι θα παρουσιάσει σε Αθήνα και θεσσαλονίκη.

«Στις δύο αυτές συναυλίες, στο Βασιλικό Θέατρο στη Θεσσαλονίκη και στο Ακροπόλ, κατ’αρχάς παρουσιάζουμε αρκετό νέο υλικό. Κάποια από τα καινούργια μας τραγούδια με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Λίνα Νικολακοπούλου, το “How Many Does It Take”, το πρώτο single από τον αγγλόφωνο μου δίσκο που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο, καθώς και το “Γυναίκα” του Ανδρέα Κατσιγιάννη σε στίχους του Τίτου Πατρίκιου από τη συμμετοχή μου στον δίσκο τους. Φυσικά δεν θα λείψουν τραγούδια αγαπημένα τόσο στα ελληνικά όσο και στα γαλλικά και τα αγγλικά από το ρεπερτόριό μου, αλλά και ένα μικρό αφιέρωμα στον μέντορα μου Michel Legrand με τον οποίο δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε την κοινή μας συναυλία στο Ηρώδειο λόγω κακοκαιρίας. Όπως πάντα, αποφεύγω τις θεματικές ενότητες και τα concept, προτιμώ να αφήσω τα τραγούδια να μιλήσουν μόνα τους και να πουν τις ιστορίες τους. Άλλωστε έχουν ένα μοναδικό τρόπο να συνδέονται το ένα με το άλλο και να δημιουργούν ένα μουσικό καρδιογράφημα».

perris1
Πώς είναι η συνεργασία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τη Λίνα Νικολακοπούλου;

«Τη συνεργασία αυτή την ονειρευόμουν από παιδί. “Το αστέρι κι η ευχή” της Ευανθίας είναι ένας δίσκος που είχα λιώσει ως έφηβος και πάντα ονειρευόμουν να την τραγουδήσω, αισθανόμουν ότι η μουσική της ρέει μέσα μου εντελώς φυσικά και αβίαστα. Επειδή πια έχει περάσει καιρός που δουλεύουμε μαζί, μας συνδέει και μία πολύ αληθινή και τρυφερή φιλία, κι αυτό είναι το πραγματικό ουσιαστικό κέρδος. Από την άλλη, η Λίνα ήταν πάντα η Βίβλος μου μαζί με τον Νίκο Γκάτσο. Ο λόγος της έδωσε κατεύθυνση στην ζωή μου και μία πηγή για να πίνω νερό όποτε διψάω. Είμαι τόσο χαρούμενος και ευγνώμων που αυτές οι δύο πολύ σπουδαίες γυναίκες ενώνονται μετά από σχεδόν 20 χρόνια για πρώτη φορά και γράφουν για μένα. Τον δίσκο αυτό θα τον υπερασπίζομαι και θα τον κουβαλάω ως ασπίδα μαζί μου».

Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει ο νέος σας αγγλόφωνος δίσκος; Τι να περιμένουμε;

«Πρόκειται για τον δεύτερό μου αγγλικό δίσκο, με τίτλο “Who I’m meant to be” και θα κυκλοφορήσει τον Μάιο σε διάφορες χώρες. Ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα, καθώς συν-έγραψα όλα τα τραγούδια τόσο στο στίχο όσο και στη μουσική και για πρώτη φορά αισθάνθηκα πραγματικά ελεύθερος να πω αυτά που ήθελα να πω στο κοινό μου. Μέσα από αυτό το δίσκο, ήθελα επίσης -σε μία εποχή που διεθνώς το ζητούμενο στην ποπ μουσική είναι να απλουστεύονται οι αφηγήσεις και οι θεματολογίες- να υπερασπιστώ το δικό μου όραμα και το δικαίωμα μου να είναι η μουσική μου πιο σύνθετη. Είχα τη μεγάλη τύχη να συνεργαστώ με ανθρώπους όπως ο Eric Rosse που έχει συνεργαστεί με τους Maroon 5 και την Tori Amos ή την Sasha Sloan που έχει γράψει τραγούδια για τον John Legend και τον Steve Aoki. Ανυπομονώ να φτάσει στα χέρια σας!».

Πόσο δύσκολο είναι για έναν καλλιτέχνη να ανοίξει τα φτερά του στο εξωτερικό;

«Δεν αισθάνομαι ότι είναι θέμα δυσκολίας… φυσικά και είναι πολύ δύσκολο, όπως όμως ειναι και δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος στη χώρα του. Είναι θέμα προσωπικής ανάγκης. Αν ένας καλλιτέχνης νιώθει την ανάγκη να ταξιδέψει την μουσική του και να επικοινωνήσει με κοινό έξω από τα σύνορα της χώρας του, τότε όσο δύσκολο και να είναι, μπορεί να το παλέψει μέχρι να το πετύχει».

Εχετε δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσετε εδώ. Μετανιώνετε ποτέ για κάτι;

«Πράγματι έχω δουλέψει πολύ σκληρά, αλλά ειλικρινά δεν έβλεπα άλλο δρόμο. Είχα ανάγκη να τραγουδήσω, να αγαπήσω και να αγαπηθώ μέσα από το τραγούδι. Δεν μετανιώνω ποτέ για κάτι, γιατί όσες αποφάσεις πήρα στην κάθε δεδομένη στιγμή ξέρω ότι ήταν με γνώμονα να γίνει το καλύτερο, με σεβασμό στον κόσμο και στις αρχές τις δικές μου που δεν ήθελα να προδώσω ποτέ. Γι’αυτό και δεν υπολόγισα ποτέ τα χρήματα ούτε τα έκανα προτεραιότητα στη ζωή μου. Υπήρξαν περίοδοι που έπρεπε να περιμένω υπομονετικά, απλά για να περιμένω, για να επιδείξω αντοχή στον εαυτό μου, χωρίς να παίρνω πίσω κυριολεκτικά τίποτα από αυτά που είχα σπείρει. Αλλά νομίζω εκεί είναι το μυστικό, να μην τα παρατάς ποτέ, κι όπου σε βγάλει παρά τις αμέτρητες δυσκολίες και απογοητεύσεις αυτής της δουλειάς. Έχτισα όμως έτσι τον οπλισμό μου αργά, χωρίς βιασύνη για γι’αυτό σήμερα το δέντρο μου έχει ρίζες βαθειά μες στο χώμα».

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας.

«Έχουν πέσει όλα μαζί φέτος! Κατ’αρχάς όπως σας είπα πριν, δουλεύουμε με την Ευανθία και την Λίνα τον δίσκο μας που θα κυκλοφορήσει σύντομα, ενώ τον Μάιο θα κυκλοφορήσει ο αγγλικός μου δίσκο. Τους επόμενους 3 μήνες θα τους αφιερώσω στην προώθηση του ξένου μου δίσκου σε διάφορες χώρες, κυρίως την Αμερική και τον Καναδά. Από τον Ιούνιο θα προβάλλεται στο αμερικάνικο κανάλι PBS το δεύτερο τηλεοπτικό μου αφιέρωμα από τη συναυλία στο Ηρώδειο, με καλεσμένη μου την σπουδαία Αυστραλέζα τραγουδίστρια Tina Arena, κάτι για το οποίο είμαι τρομερά περήφανος που θα ταξιδέψει η μουσική μου στο ξένο κοινό μέσω της ομορφιάς της χώρας μας. Το καλοκαίρι θα κάνω κάποιες συναυλίες στην Ελλάδα ενώ από τις αρχές του 2020 θα ξεκινήσω περιοδεία στο εξωτερικό».

Και μια ματιά στα αγαπημένα σας 

Βιβλίο “Η μεγάλη Χίμαιρα” του Καραγάτση και η “Αγριλιά” της -μαμάς μου- Ζοέλ Λοπινό.
Μυρωδιά Το ιώδιο της θάλασσας του Αιγαίου, το λουλούδι της πορτοκαλιάς και η μυρωδιά των φούρνων στα στενά της Αθήνας.
Ταινία Η πιο αγαπημένη μου είναι οι “Ομπρέλες του Χερβούργου”, πιο πρόσφατα ενθουσιάστηκα με το “Call me by your name”.
Δρόμος της Αθήνας Όλος ο περίπατος στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου γύρω από την Ακρόπολη και η Πανεπιστημίου, μου αρέσει να κάθομαι στα έξω τραπεζάκια του Zonars και να παρατηρώ τον κόσμο.
Τραγούδι Χάρτινο το φεγγαράκι”. Μάνος Χατζιδάκις, Νίκος Γκάτσος, Νάνα Μούσχουρη.
Προορισμός διακοπών Οπουδήποτε είναι οι άνθρωποι που αγαπώ.

INFO ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ:
Κλείσιμο
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ημερομηνία : 1η Απριλίου
Διεύθυνση : 30ης Οκτωβρίου 2 - Θεσσαλονίκη
Ώρα έναρξης : 21.00

ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ - ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνία : 8 Απριλίου
Διεύθυνση : Ιπποκράτους 9 - Αθήνα
Ώρα έναρξης : 21.00

Προπώληση: viva.gr και στα ταμεία των θεάτρων
https://www.viva.gr/tickets/music/pollaploi-xoroi/giorgos-perris/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης