Πέθανε ο frontman των Prodigy, Keith Flint

Πέθανε ο frontman των Prodigy, Keith Flint

Σε ηλικία 49 ετών

prodigy1
Ο Keith Flint, frontman του θρυλικού συγκροτήματος Prodigy, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών. Ο τραγουδιστής βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Εσεξ. Η σορός του εντοπίστηκε από την αστυνομία το πρωί της Δευτέρας όταν ασθενοφόρο κλήθηκε μετά από αναφορές για έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του.

«Ο θάνατος του δεν κινεί υποψίες για εγκληματική ενέργεια», ήταν οι πρώτες δηλώσεις των αστυνομικών αρχών.


O Flint γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 17 Σεπτεμβρίου του 1969 και το 1970 οι γονείς του μετακόμισαν στο Σπρίνγκφλιντ του Έσσεξ. Στα τέλη της δεκαετίας του '80, ο Flint συναντήθηκε με τον DJ Liam Howlett σε ένα rave club στο Braintree και εξέφρασε την εκτίμησή του για τη μουσική του Howlett. Οι δυο τους συνεργάστηκαν και μαζί ξεκίνησαν σιγά σιγά να κάνουν πράξη τους... Prodigy. 

Ο αρχηγός των Prodigy είχε σχέση με την παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών Γκέιλ Πόρτερ τη δεκαετία του 1990 και αργότερα παντρεύτηκε την DJ Mayumi Kai από την Ιαπωνία.

Τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιοκτήτης παμπ στο Έσσεξ και μάνατζερ της ομάδας Traction Control σε αγώνες μοτοσικλέτας.

Σύμφωνα με τη Wikipedia, oι Prodigy, αγγλικό συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής από το Μπρέιντρι του Έσσεξ, σχηματίστηκε το 1990 από τον Λίαμ Χάουλετ. Τα βασικά μέλη της μπάντας είναι ο ίδιος ο Χάουλετ (συνθέτης και πλήκτρα), ο Κιθ Φλιντ (χορευτής και φωνητικά) και ο Maxim Reality (MC και φωνητικά), ο Λίο Κράμπτρι (live τύμπανα) και ο Ρομπ Χόλιντεϊ (live κιθάρα). Ο Λίροϊ Θόρνχιλ (χορευτής και πλήκτρα) ήταν μέλος της μπάντας από το 1990 μέχρι το 2000, ενώ πρώην μέλος είναι επίσης μια κοπέλα με το ψευδώνυμο "Sharky" (χορεύτρια).

Κλείσιμο
Η μπάντα, στα νεότερα χρόνια της, χρησιμοποιούσε διάφορα μουσικά είδη όπως rave, hardcore techno, industrial, jungle και breakbeat, ενώ σήμερα συνδυάζει είδη όπως ηλεκτρονική ροκ και big beat μουσική, με punk στοιχεία στα φωνητικά.

Οι Prodigy αναδείχθηκαν στην underground rave σκηνή στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και έκτοτε έλαβαν παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Έχουν θεωρηθεί από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής και big beat μουσικής, δίπλα στους Fatboy Slim, The Chemical Brothers, Orbital, Daft Punk και The Crystal Method τις δεκαετίες 1990 και 2000, ενώ έχει ειπωθεί για αυτούς ότι είναι οι "Νονοί της rave μουσικής". Έχουν πουλήσει περίπου 30 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, έχουν κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων δύο βραβείων Brit, τρία MTV Video Music Award, δύο Kerrang!, πέντε MTV Europe Music Awards, και δύο υποψηφιότητες για Grammy. Επίσης, έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα του περιοδικού Q "50 μπάντες που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις".



The Prodigy - Smack My Bitch Up (HD) LIVE @ Rock am Ring 2009




The Prodigy - 'Breathe'







The Prodigy - Firestarter (Official Video)


The Prodigy - No Good (Start The Dance) (Official Video)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης