Σμύρνη – Νέα Σμύρνη: Ο Γιώργος Νταλάρας χτίζει γέφυρες πολιτισμού στο Ηρώδειο

Σμύρνη – Νέα Σμύρνη: Ο Γιώργος Νταλάρας χτίζει γέφυρες πολιτισμού στο Ηρώδειο

«Σμύρνη – Νέα Σμύρνη», είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα δώσει ο Γιώργος Νταλάρας στο Ηρώδειο στις 29 Σεπτεμβρίου

Giorgos_Ntalaras
Ο Γιώργος Νταλάρας χτίζει γέφυρες πολιτισμού με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης, υπό τη διεύθυνση του Hakan Sensoy, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018.
Στα πλαίσια της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Σμύρνης και Νέας Σμύρνης, ο Γιώργος Νταλάρας με την Κρατική Ορχήστρα Σμύρνης επαναλαμβάνει στην Αθήνα την μοναδική συναυλία που έδωσε στο Μέγαρο Πολιτισμού «Ahmed Adnan Saygun», στη Σμύρνη. Συμμετέχει η Ασπασία Στρατηγού.

Οι Έλληνες σολίστες που συμμετέχουν είναι ο Γιώργος Παπαχριστούδης στο πιάνο, ο Γιώργος Μάτσικας και ο Κωνσταντίνος Γεδίκης στο μπουζούκι, ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος στα πνευστά και ο Ανδρέας Κατσιγιάννης στο σαντούρι.

Οι ενορχηστρώσεις είναι του Κώστα Γανωσέλη, στενού συνεργάτη του Γιώργου Νταλάρα στις συναντήσεις του με τις μεγάλες ορχήστρες.

Η συναυλία περιλαμβάνει επιλογή τραγουδιών Ελλήνων συνθετών και μπαλάντες της Μεσογείου, παραδοσιακά τραγούδια καθώς και ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα με τραγούδια από την «Μικρά Ασία» του Απόστολου Καλδάρα.

Η Σμύρνη της Μικράς Ασίας πρόκειται για μία από τις αρχαιότερες πόλεις και λιμένες της Μεσογείου, της αρχαίας Ιωνίας. Ιδρύθηκε περί το 3000 π.Χ. και επέζησε μέχρι σήμερα.
Κλείσιμο
Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, το 1922-1923, η τότε ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε την κατασκευή συνοικισμού για τους πρόσφυγες από τη Σμύρνη στη σημερινή περιοχή της Ν. Σμύρνης και η οικοδόμησή του άρχισε το 1926.

Τη διοργάνωση της συναυλίας επιμελείται ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης