Πλούταρχος: Όλη η Ελλάδα την «πάτησε» με τα ακίνητα

Πλούταρχος: Όλη η Ελλάδα την «πάτησε» με τα ακίνητα

Στη συνέντευξή του εξηγεί γιατί αποφάσισε να συνεργαστεί με την Πέγκυ Ζήνα, για τα παιδιά του, την γερασμένη Ελλάδα και το πολιτικό σύστημα

Ο Γιάννης Πλούταρχος δεν χρειάζεται συστάσεις. Η πορεία του και η αγάπη του κόσμου τον έχουν καταξιώσει και τον έχουν φέρει στην πρώτη γραμμή των επιτυχημένων και πλέον καταξιωμένων τραγουδιστών στην Ελλάδα. Δίνει μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για το νέο του CD «Κάτω από τον ίδιο ήλιο», που κυκλοφορεί στις 7 Μαρτίου από τη Heaven, τη συνεργασία του με τον Χρήστο Νικολόπουλο, τη νέα του τηλεοπτική εκπομπή και τη συνεργασία του για πρώτη φορά στην πίστα με ένα μεγάλο όνομα, την Πέγκυ Ζήνα. Σχολιάζει, επίσης, τη Eurovision, μιλά για τους πειρασμούς της ζωής, τις δύσκολες στιγμές και τον έρωτα.


- Σε λίγες ημέρες κυκλοφορεί η νέα σου δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Κάτω από τον ίδιο ήλιο».
Είναι ένας πολυσυλλεκτικός δίσκος με 18 τραγούδια. Θα έλεγα ότι αυτό που χαρακτηρίζει την νέα μου δουλειά είναι ότι είναι καθαρά λαϊκή. Έκανα τέσσερις δουλειά με πιο ελαφρύ και ερωτικό τραγούδι και τώρα ήθελα να αλλάξω. Το λαϊκό τραγούδι, όμως, δεν το αποχωρίστηκα ποτέ.

- Στράφηκες στο λαϊκό τραγούδι γιατί αυτό επιτάσσει η εποχή;
Ο κόσμος ακολουθεί μουσικά κάτι και όταν τον κουράσει, αλλάζει ρότα. Κι εμείς οι ίδιοι, όμως, κουραζόμαστε. Επίσης, δεν πιστεύω ότι η μουσική έχει μόδα. Για παράδειγμα, τα μαγαζιά που έχουν λαϊκή μουσική δεν γεμίζουν. Για την ακρίβεια, λίγα γεμίζουν.

- Μίλησέ μου για τη συνεργασία σου με τον Χρήστο Νικολόπουλο με το τραγούδι «Εφη. Από το Ευτυχία».
Μου προτάθηκε να ερμηνεύσω αυτό το τραγούδι για τη θεατρική παράσταση «Εφη. Από το Ευτυχία». Το άκουσα, μου άρεσε, το ερμήνευσα και το έβαλα στο CD μου. Ενιωσα πολύ όμορφα γιατί με τον Χρήστο Νικολόπουλο έκανα την πρώτη μου δισκογραφική δουλειά και μου είχε γράψει δύο εξαιρετικά τραγούδια. Πιστεύω ότι ο Χρήστος είναι ό,τι καλύτερο έχει βγάλει το ελληνικό τραγούδι τη μεταρεμπέτικη περίοδο.

- Πώς αποφάσισες να συνεργαστείς με τον Γιάννη Σαββιδάκη;
Εχουν έναν ρομαντισμό τα τραγούδια του και ταιριάζουμε ως ιδιοσυγκρασία. Ο στίχος και η μουσική του είναι πολύ τρυφερά. Τα τραγούδια που έχω γράψει αλλά και ερμηνεύσει στο παρελθόν μοιάζουν. Είναι από τις σπάνιες φορές που ο Γιάννης δίνει τραγούδια σε άλλον καλλιτέχνη και θέλω να τον ευχαριστήσω γι’ αυτό.

- Είσαι ένας καλλιτέχνης με πολλούς χρυσούς και πλατινένιους δίσκους στο ενεργητικό σου. Συνεχίζεις να έχεις άγχος;
Πάντα υπάρχει άγχος για τη νέα δουλειά. Το άγχος μου είναι να είμαι άξιος των προσδοκιών του κόσμου.

- Σε πολλά σου τραγούδια ερμηνεύεις τον απόλυτο έρωτα. Πιστεύεις στο «για πάντα»;
Το «για πάντα» είναι ένας πολύ μεγάλος αγώνας. Και αυτόν τον δρόμο έχω ακολουθήσει στη ζωή μου. Είναι πολύ συγκινητικό και ροκ να ζεις έτσι. Το εύκολο είναι να τα διαλύσεις όλα. Σε ανυποψίαστο χρόνο να πεις ότι κουράστηκα. Δεν δίνεις αγώνα. Οταν πιστεύεις στο «για πάντα», ο αγώνας είναι καθημερινός. Το σπουδαίο είναι να κρατήσεις την οικογένειά σου. Αυτό είναι ροκ. Μπορεί αυτό να είναι δύσκολο, αλλά είμαι αγωνιστής της ζωής. Την οικογένειά μου τη δημιούργησα με τη γυναίκα μου και τη φυλάω σαν κόρη οφθαλμού. Και με τη δουλειά που κάνω είναι δύσκολο έως σπάνιο.

- Δεν μπήκες ποτέ σε πειρασμό;
Οι πειρασμοί υπάρχουν παντού. Ανθρωπος είμαι και γνήσιο αρσενικό. Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί ένα πάθος να σου διαλύσει ό,τι έχεις φτιάξει μέχρι σήμερα. Φυσικά και έχω νιώσει έλξη, αλλά δεν θα παραδοθώ σε αυτή επειδή τα ένστικτά μου επιτάσσουν να το κάνω. Η αγάπη που αισθάνομαι για τη γυναίκα μου και την οικογένειά μου είναι τεράστια. Δεν μπορεί να το αντικαταστήσει τίποτα άλλο. Είμαι από 23 ετών μαζί της, έχουμε ζήσει πολύ δύσκολες καταστάσεις και αυτό μας έδεσε ακόμα περισσότερο. Περάσαμε κι εμείς τις δύσκολες στιγμές μας αλλά σταθήκαμε όρθιοι.

- Στις κρίσεις, όμως, φαίνεται το πόσο δεμένο είναι ένα ζευγάρι.
Η κρίση στο ζευγάρι υπάρχει όταν σταματάει η επικοινωνία, όταν σταματάει να μιλάει μεταξύ του. Εκεί κάτι πρέπει να γίνει για να ξαναβρούν τον ρυθμό τους.

- Επανέρχεσαι στην Αθήνα στο νυχτερινό κέντρο «Θέα». Για πρώτη φορά συνεργάζεσαι με ένα μεγάλο όνομα, την Πέγκυ Ζήνα. Πώς αποφάσισες να αλλάξεις καλλιτεχνική στάση;
Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ στη νύχτα. Εχω αφουγκραστεί τον σφυγμό του κόσμου και έπειτα από πολλές πιέσεις του, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αποφάσισα να συνεργαστώ με την Πέγκυ Ζήνα. Εκτός του ότι είμαστε πολλά χρόνια φίλοι, ήθελα να δώσω κάτι διαφορετικό στον κόσμο μου και πιστεύω ότι η εποχή επιτάσσει το «η ισχύς εν τη ενώσει».

- Τι ξεχωριστό έχει η Πέγκυ Ζήνα;
Είναι μια διαχρονική φωνή, μια ερωτική λαϊκή τραγουδίστρια και το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Νομίζω ότι είναι ένας θηλυκός Πλούταρχος. Ταιριάζουμε σε πολλά πράγματα με την Πέγκυ. Είμαστε άνθρωποι της οικογένειας, δεν δημιουργούμε θέματα και έχουμε κοινές απόψεις σε πολλά πράγματα.

- Θα σε δούμε για πρώτη φορά σε έναν διαφορετικό ρόλο, αυτόν του παρουσιαστή σε ντοκιμαντέρ για τη στήριξη της ελληνικής γης και των αγροτικών μας προϊόντων που θα προβληθεί από τον ΣΚΑΪ;
Δεν θα είμαι παρουσιαστής αλλά περιηγητής. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που αφορά στις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, αλλά με αφετηρία την Κρήτη του 19ου αιώνα. Δεν υπάρχει μεσογειακή, αλλά κρητική διατροφή. Αυτό το χρησιμοποίησαν τα όμορα κράτη για να ενταχθούν και αυτά μέσα ιστορικά. Πιστεύω ότι το ντοκιμαντέρ θα βοηθήσει τον αγρότη και θα τον εξελίξει. Πέρα από το παραγωγικό θέμα, θα μάθει να βιομηχανοποιεί. Και μέσα από εκεί θα δούμε σπουδαία πράγματα. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι και θα προβληθούν την επόμενη σεζόν. Ευελπιστώ να τα καταφέρω.

- Πώς σου φάνηκε η Eurovision;
Δεν είδα τον διαγωνισμό, μόνο κάποιες αποσπασματικές στιγμές. Ακουσα το τραγούδι «Alcohol Is Free» του Αγάθωνα με το συγκρότημα Koza Mostra, που κέρδισε, και πιστεύω ότι είναι καλή επιλογή. Είναι κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω σε αυτούς που τους κατηγόρησαν ότι το τραγούδι έχει βαλκανικό ρυθμό, ότι πρόκειται για μακεδονίτικο ρυθμό, μια μουσική που έχουμε δημιουργήσει αιώνες πριν. Ας τους ευχηθούμε λοιπόν καλή επιτυχία.

- Ξεχώρισες κάποιο άλλο τραγούδι;
Μου άρεσε η Θωμαή Απέργη. Δεν είμαι, όμως, ειδικός για τη Eurovision. Εξάλλου, παλιά ήταν διαφορετική. Κάθε χώρα τραγουδούσε στη γλώσσα της, η ψηφοφορία δεν γινόταν ανάλογα με τις διπλωματικές σχέσεις της κάθε χώρας και δεν υπήρχε show. Ολα αυτά με έκαναν να μην ενδιαφέρομαι να παρακολουθήσω τη Eurovision.

- Είσαι ένας επιτυχημένος τραγουδιστής με μεγάλη πορεία στις καλές εποχές. Εκανες υπερβολές, όπως άλλοι καλλιτέχνες, με πανάκριβα αυτοκίνητα, σπίτια και ρούχα ή ήσουν μετρημένος;
Υπερβολές δεν έκανα ποτέ. Ολη η Ελλάδα την πάτησε με μια συμβουλή των πατεράδων μας, που έλεγε να κάνουμε τα χρήματά μας γη ή ακίνητο. Η ιδιοκτησία δεν αρέσει στους ξένους. Ετσι, πιστεύω ότι είναι ένα καλοστημένο σχέδιο για να βάλουν υπό την κατοχή τους την περιουσία μας. Με τα χρήματα που έβγαλα αγόρασα δύο ακίνητα και αν συνεχιστεί η οικονομική κρίση δεν ξέρω καν αν θα μπορώ να τα συντηρώ. Οι φόροι δεν αντέχονται. Δεν έχω μεγάλη περιουσία και έχω και πέντε παιδιά. Μετράω τα πάντα στην καθημερινότητά μου πια.

- Είσαι πολύτεκνος με πέντε παιδιά. Τώρα το κράτος ζητάει από εσάς να πληρώσετε παραπάνω. Πώς αισθάνεσαι;
Είναι ένα καλοστημένο σχέδιο. Αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος ηλικίας στην Ελλάδα είναι 55-65 ετών, οπότε είμαστε μια γερασμένη χώρα. Δεν υπάρχει νεολαία. Φορολογώντας τους πολύτεκνους οδηγεί τον κόσμο να μην κάνει παιδιά. Το αποτέλεσμα είναι να γερνάει ακόμα περισσότερο το κράτος. Λυπάμαι πραγματικά για όλο το πολιτικό σύστημα.

- Τα παιδιά σου μεγαλώνουν. Είσαι από τους γονείς που θα τους πουν να πάνε να εργαστούν και να ζήσουν στο εξωτερικό ή θα προσπαθήσεις να τα κρατήσεις στην Ελλάδα;
Οπου γης και πατρίς. Εφυγα από το χωριό μου και κατέβηκα στην Αθήνα χωρίς να γνωρίζω κανέναν. Μόνος μου βρήκα δουλειά και δεν με κράταγε τίποτα στο χωριό μου. Δεν έχω σύνορα στη ζωή μου. Αυτό λέω και στα παιδιά μου. Εμείς την Ελλάδα θα την κρατάμε στην καρδιά μας γιατί την αγαπάμε. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι ευτυχισμένοι και να ζουν με αξιοπρέπεια.

ΣΧΟΛΙΑ (10)

ΤΥΦΛΗ ΑΓΑΜΗ ΘΥΓΑΤΕΡΑ (ΑΠΟ ΖΑΚΥΝΘΟ)

 Εχει αποστηθισει το προγραμμα του Καμμενου . Παντου υπαρχει μια συνωμοσια. Οι Ελληνες ως γνωστον δεν φταιξαν πουθενα. Για ολα φταινε οι κακοι ξενοι.

Νικος

Αγαπητε Βοσκοπουλε..Ψαχνε λιγο τα πραγματα οταν αποφασιζεις να εκφερεις γνωμη δημοσια..Εκτιθεσαι δυστυχως..Ανθρωπος-προτυπο με οικογενεια 7μελη και παντρεμενος εδω και16 χρονια..Σε σχεση με τα υπολοιπα λαμογια τυπου Ρουβα,Κοκκινου,Μαζωνακη κτλ που ειναι βουτηγμενοι στα ναρκωτικα και στα Μασωνικα προτυπα,υπαρχει ενας ανθρωπος που υμνει την οικογενεια και ποτε μα ποτε δεν ξεχασε να αναφερει απο που ξεκινησε,μαζευοντας μπαμπακια στα Μαυρωγεια,καταληγωντας να ειναι εδω και 15 χρονια οτι καλυτερο εχουμε ακουσει σε γνησιο λαϊκο ερωτικο τραγουδιστη-διαδοχο των Πουλοπουλου και Παριου...Με σεβασμο,Νικος

Γατόπαρδος

 Πρώτα τον πιάσανε για φοροδιαφυγή και μετά δήλωσε κότερο και εισοδήματα (800.000 € ). Μην τον επαινείτε ορισμένοι για το αυτονόητο.

ακις

 ο πλουταρχος πληρωνει ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ως ΦΥΣΙΚΟ προσωπο.......σε αντιθεση με τους υπολοιπους που πληρωνουν στον εαυτο τους μεροκαματο απο επιχειρηση δικη τους που τους διαχειριζεται....η διαφορα φορου ειναι ΔΙΠΛΑΣΙΑ +...ευγε στο πλουταρχο

Νανα

 Ισως κάποιοι να μην ξέρουν οτι ο πλουταρχος εχει πληρώσει φόρο γα το κοτερο...και οτι στην βουλή έγεινε ολόκληρη συζήτηση οτι ο μόνος ίσως καλλιτέχνης που τα δηλώνει στη εφορεία ειναι ο πλουταρχος !!!!!!!!!!ποτε δεν εχει κρίψει ακίνητα και εισοδήματα.!!!αλλοι ειναι οι τραγουδιστές που χρωστούν εκατομμύρια στην εφορία αρκετά χρονια και να κάνουν και μεγάλη ζωη!!!!αν όλοι δήλωναν τα εισοδήματα τους ο Πλουταρχος δεν θα είχε ποτέ πρόβλημα η Ελλάδα....ποσά χρωστά ο Βοσκοπουλος που είχε γυναίκα βουλευτή στην εφορία;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Nana

Ο πλουταρχος εχει πληρώσει φόρο για το κοτερο.....αν δεν τα ξέρουν κάποιοι καλα...και μπορεί να ειναι ο μόνος που δηλώνει τα εισοδήματα του στη εφορία...θέμα που συζητήθηκε και μέσα στη βουλή!!!!!δεν νομίζω να εχει πρόβλημα να πει την αλήθεια!!!!αλλοι ειναι οι τραγουδιστές που χρωστούν εκατομμύρια φόρους αλλά φενεται πρέπει να έχεις γυναίκα βουλευτή για να τα γλυτωνεις!!!!!!!!!!!!!μακαρι να δήλωναν όλοι οτι έχουν όπως ο Πλουταρχος και η Ελλάδα δεν θα είχε ποτέ πρόβλημα!!!!

Κλάψας

 Στράφηκες στο λαϊκό τραγούδι γιατί αυτό επιτάσσει η εποχή; Ρε σεις ο Πλου τραγουδάει από το 97.... αααα καλάααα

ΣΩΣΤΟΣ!

Παντα γνησιοs και ποτε δηθεν ο Πλουταρχοs,χαμηλων τονων παρολη την τεραστια επιτυχια του,και ο ΜΟΝΟΣ που δηλωνε τεραστια ποσα απο εισοδηματα στην εφορια ( καπου ειχα διαβασει για δηλωσειs 300.000 ευρω) ,με αποτελεσμα να φορολογειται με αναλογα υψηλουs φορουs,πραγμα που δεν ισχυει για την πλειοψηφια των συναδελφων του (τηs μελλοντικηs συνεργατιδαs του συμπεριλαμβανομενηs....) !

Βοσκοπουλος

 Βασικα δεν εκατσα να διαβασω τη συνεντευξη του εθνικου μας αηδου διοτι νομιζω οτι εχω καλητερα να πραγματα να κανω. Αναρωτιεμαι ομως..... Ο Πλουτο δεν ηταν αυτος που δηλωνε το κοτερο του σαν αληευτικο για να γλιτωνει φόρους?? η μηπως ειναι παραπληροφωρηση αυτο.... και εσεις τωρα του περνετε και συνεντευξη? του δινετε και βημα? βγαζετε και link για να ακουσουμε τα καινουργια του τραγουδακια???

Γιάννης

Ωραίος, αν και δεν συμπαθώ τα τραγούδια του.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Wim_Mertens

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ο Φλαμανδός μουσικός θα παρουσιάσει την πρόσφατη δουλειά του, «That Which is Not» και στο δεύτερο μέρος θα μία επιλογή από τα πιο γνωστά κομμάτια

deltio5

Ένα δυναμικό πρόγραμμα με τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, τραγούδια που αγαπήθηκαν μέσα από τα live της, νέα τραγούδια που θα μας συστήσει, αλλά και μια διαφορετική ματιά σε παλιότερα κλασικά.

DAN1

Η ελληνοαλβανική μουσική συνεργασία θα παρουσιαστεί και σε Αθήνα–Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο - Το ροκ φέρνει πιο κοντά τους λαούς! Όταν ο Χρήστος Δάντης άρχισε να τραγουδάει προχτές το βράδυ το «Το παλιό μου παλτό», περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι σηκώθηκαν όρθιοι, άναψαν αναπτήρες και κινητά για να τον συνοδέψουν μέσα σε αποθέωση.

5
000_Κουκελης

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου ο νέος τραγουδοποιός μαζί με την Ναταλία Ρασούλη, παρουσιάζει το νέο του τραγούδι «Πάρε με πιο Ψηλά» -  Στο πρόγραμμα της βραδιάς μια περιήγηση στο καλό έντεχνο ελληνικό τραγούδι