Red Bull Symphonic: Ο 12ος Πίθηκος σε ένα αξέχαστο βράδυ έκανε... γήπεδο το Μέγαρο Μουσικής - Δείτε βίντεο

Red Bull Symphonic: Ο 12ος Πίθηκος σε ένα αξέχαστο βράδυ έκανε... γήπεδο το Μέγαρο Μουσικής - Δείτε βίντεο

Μια αξέχαστη βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής χάρισαν ο 12ος Πίθηκος και η Oρχήστρα Σύχρονης Μουσικής της ΕΡΤ - Τη χρονιά που συμπληρώνει 20 χρόνια πορείας, ο Έλληνας ράπερ, ο μαέστρος Γιώργος Αραβίδης, οι μουσικοί, οι χορευτές αλλά φυσικά και οι εκλεκτοί guests μετέτρεψαν την αίθουσα «Αλέξανδρος Τριάντης» σε... ανοιχτό

12os_redbull_arthro
Σε ένα event που έγινε sold out σχεδόν αμέσως με τη διάθεση των εισιτηρίων, ο 12ος Πίθηκος (κατά κόσμον Άκης Τσινίδης) και η Oρχήστρα Σύχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη απέδωσαν όσα είχαν υποσχεθεί.

Λίγο καιρό μετά το πρώτο live και πάλι για το Red Bull Symphonic, στην πόλη του τη Θεσσαλονίκη, ο Έλληνας ράπερ «κατέβηκε» και στην Αθήνα για να επαναλάβει μια εξαιρετική συναυλία, στην οποία οι ρίμες «παντρεύτηκαν» ξανά ιδανικά με τα πιο κλασικά μουσικά όργανα.

Οι περίπου 1.600 θεατές κάθε ηλικίας που γέμισαν την αίθουσα «Αλέξανδρος Τριάντης» δεν ήθελαν και πολύ να σηκωθούν από τις θέσεις τους, με τους αρχικούς δισταγμούς του κόσμου λόγω... τοποθεσίας να εξαφανίζονται μετά και το κάλεσμα του καλλιτέχνη.

12os_redbull__3_
12os_redbull__1_


«Τα ρεμάλια, τα λέσια, μπήκανε στο Μέγαρο Μουσικής. Ακόμη κι όταν μπήκαμε μέσα, κάποιοι μας κοιτούσαν λες και ήρθαν να κλέψουμε. Πάμε να τους δείξουμε πώς γίνεται;», αναφέρει ο 12ος κι εκεί αρχίζει ο... χαμός, σε ένα εξαιρετικό δίωρο σόου που εκτός από τρομερή μουσική είχε και μοναδικές χορογραφίες σύγχρονου χορού και breakdance.

Στη σκηνή βρέθηκαν ο Άσαρκος και ο Hatemost (Βήτα Πεις) καθώς και ο Εισβολέας, ο Sonqo Pura, ο Εθισμός και η Πελίνα Στέφου. Special εμφάνιση έκαναν και οι Black Out Crew, αλλά και η Κάλλη Ταρασίδου με τον John Wayne, οι οποίοι χόρεψαν υπό τους ήχους της Ορχήστρας και της μπάντας του 12ου Πίθηκου.

Για αυτό το μοναδικό εγχείρημα δούλεψαν πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι οι οποίοι πέρασαν ατελείωτες ώρες σε πρόβες για να βγει αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα. Μεταξύ αυτών είναι ο Λάκης Τζήμκας, ο οποίος ανέλαβε το πιο δύσκολο κομμάτι όλης της παράστασης, την ενορχήστρωση, όπως και η Ελένη Σινιάρη, η οποία βρισκόταν πίσω από τις θαυμάσιες μελωδίες του πιάνου άλλα συντόνιζε και με την υπέροχη φωνή της τις vocalists.



Το «είστε τρελοί» και τα «είναι τρελός ο Πίθηκος»

Όπως είπε ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά το τέλος -και ενώ πλήθος κόσμου περίμενε για μια φωτογραφία, ένα αυτόγραφο και δυο κουβέντες μαζί του (σ.σ δεν χάλασε χατίρι σε κανέναν, σαν να μην είχε μόλις τελειώσει ένα σπουδαίο εγχείρημα)- αν τον ρωτούσε κανείς πριν από 20 χρόνια για το τι θα απαντούσε σε όποιον «προφήτευε» το συγκεκριμένο live εκείνος θα τον περνούσε για τρελό.



«Αν τα κατάφερα εγώ με πολύ σκληρή δουλειά να είμαι εδώ, τότε ο καθένας μπορεί να πετύχει τα όνειρά του. Τα κατάφεραν τα κ*λοπαιδα και τα τσογλάνια», είπε από τη σκηνή λίγο νωρίτερα πριν αποχωρήσει, έχοντας φυσικά ευχαριστήσει έναν-έναν όσους στάθηκαν στο πλευρό του. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Γιώργο Αραβίδη, με τον οποίο είχαν έναν πολύ θερμό εναγκαλισμό. Για τον Έλληνα μαέστρο σχολίασε: «Το δούλεψε σαν να ήταν δικό του και τον ευχαριστώ πάρα πολύ», ενώ συνέχισε αστειευόμενος: «Δεν συνηθίζεται να το κάνουν στο Μέγαρο, αλλά εγώ δεν έρχομαι και συνέχεια εδώ, οπότε μπορώ να το κάνω όποτε θέλω. Δώστε μια τεράστια φασαρία για τον μαέστρο και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ».

«Μία από τις συναρπαστικότερες εμπειρίες που έχω ζήσει στη ζωή μου», ανέφερε ο από την πλευρά του κ. Αραβίδης.

Ο κόσμος φυσικά και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, την ώρα που ήταν ήδη όρθιος αποθέωνοντας με κραυγές και συνθήματα όσους «συγκέντρωσε» στη σκηνή η Red Bull.



Από Μέγαρο... γήπεδο

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, στην ατμόσφαιρα υπήρχε η αίσθηση πως στην αρχή ο κόσμος που βρέθηκε στο Μέγαρο ήταν μάλλον διστακτικός και μετρημένος όσον αφορά τις αντιδράσεις του, αλλά όσο περνούσε η ώρα το «κυριλέ» έδεσε με τα «λέσια». Ένα ταιριαστό πάντρεμα -για το εύκολο «κυριλέσια»- που άλλωστε ήταν και στόχος του 12ου σε αυτό το πρότζεκτ.

12os_redbull__4_
12os_redbull__2_


«Αποδεικνύουμε ότι αυτό που κάνουμε απλά το χαιρόμαστε. Και να χαίρεσαι τη μουσική που κάνεις είναι μεγάλο προσόν απ' το να παίζεις απλά κάτι άψυχα, για να πάρεις λεφτά. Το κάναμε γήπεδο γιατί αυτοί είμαστε. Στο τέλος της ημέρας εμείς τον χαρακτήρα μας δείχνουμε. Δεν ντραπήκαμε ποτέ για τον χαρακτήρα μας. Το να έρθουμε εδώ πέρα μέσα και να αλλάξουμε τον χαρακτήρα μας θα ήταν ντροπή για εμάς», είπε.

Στην προϋπάρχουσα... γηπεδική ατμόσφαιρα ήρθε να ταιριάξουν και οι ιαχές του κοινού κατά... παραγγελεία των Βήτα Πεις, που επίσης από την πλευρά τους δεν περίμεναν να ζήσουν κάτι ανάλογο σε έναν τέτοιο χώρο.



Και τώρα... κεράκια

Με τα δύο μεγάλα live να έχουν βγει εις πέρας, πλέον ο 12ος Πίθηκος στρέφει την προσοχή του στo event για τα 20 χρόνια παρουσίας του στο μουσικό στερέωμα, πάντα ετοιμάζοντας -όπως ανέφερε στο protothema.gr- νέες δουλειές.

Ειδήσεις σήμερα:

«Θα το τακτοποιήσω» είπε ο 50χρονος στην κόρη του και σκότωσε τον 33χρονο που τη βίαζε από τα 9 της

Νταλάρας κατά Ρέμου και Αργυρού: Η σύγκριση με Μπιθικώτση και τα σχόλια για «μπιφτέκια και λουκάνικα»

26χρονη καθηγήτρια έβαζε μαθητές να κρατάνε τσίλιες για να κάνει σεξ με 16χρονο - Τους κάλυπτε ο πατέρας του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης