Dean Karnazes: Ο πιο διάσημος αθλητής του κόσμου στην Ελλάδα

Dean Karnazes: Ο πιο διάσημος αθλητής του κόσμου στην Ελλάδα

Ο Ελληνοαμερικανός Κωνσταντίνος Καρνάζης, ο διάσημος υπερμαραθωνοδρόμος παρουσίασε την αυτοβιογραφία του που κυκλοφορεί από την Key Books στην Αθήνα

Dean Karnazes: Ο πιο διάσημος αθλητής του κόσμου στην Ελλάδα
Ένας από τους πιο διάσημους αθλητές αυτή τη στιγμή στον κόσμο, ο ελληνικής καταγωγής Κωνσταντίνος Καρνάζης, βρέθηκε στη χώρα μας και μίλησε για όλα όσα τον έκαναν να αναδειχθεί ένας από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους του πλανήτη σύμφωνα με το περιοδικό Time. Σε μια όμορφη βραδιά που διοργάνωσε ο εκδοτικός οίκος Key Books που εξέδωσε το βιβλίο του «Υπερμαθωνοδρόμος» αποκάλυψε τα μυστικά που τον έφεραν στην κορυφή του κόσμου, τη μεγάλη του αγάπη για την αρχαία μυθολογία και δεν έκρυψε τη συγκίνηση του όταν υποσχέθηκε ότι δεν θα σταματήσει ποτέ να έρχεται στη χώρα μας. Γνωστός για τα κατορθώματα του, δηλαδή το ότι κατάφερε να τρέξει 563 χιλιόμετρα, μια απόσταση που ισοδυναμεί με 13 μαραθωνίους συνεχόμενα και χωρίς ύπνο αλλά και το ότι κατάφερε να διασχίσει την Κοιλάδα του θανάτου με θερμόμετρο που δείχνει 49 βαθμούς αλλά και στο Νότιο Πόλο με τους -40, ήταν φυσικό να αποκαλύψει τα μυστικά του: «Πίστη και απόφαση του να μην σταματάς ο,τι και αν γίνει. Ποτέ μην εγκαταλείπεις!». Αλλά πως αποφάσισε να γίνει αυτός ο υπεράνθρωπος που είναι σήμερα;  «Ήταν στα τριακοστά μου γενέθλια και αφού τα είχε πιει με τους φίλους μου, βγήκα στο δρόμο και άρχισα να τρέχω. Και τότε σκέφτηκα να τρέξω τριάντα μίλια για να γιορτάσω τα τριάντα μου χρόνια”» είπε χαρακτηριστικά στην παρουσίαση του βιβλίου του, σε ένα συμβολικό χώρο, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο. Και το έκανε: έτρεξε σχεδόν 50 χιλιόμετρα και από τότε... δεν σταμάτησε να τρέχει.



Aπέναντι από το Καλλιμάρμαρο, λοιπόν, σημείο τερματισμού του Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας, στο Αθλητικό Πάρκο Φωκιανού, ο πιο διάσημος αθλητής των υπεραποστάσεων στον πλανήτη συζήτησε με τον Βασίλη Βαρδάκα (εκδότης Key Books) και τον Βασίλη Γεωργακάκο (διευθυντής Men’s Health) για περισσότερη από μία ώρα και στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού. Κι επειδή όπως είπε: «Το καθισιό είναι το νέο κάπνισμα!» επέλεξε καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης να μείνει όρθιος!  

Δρομείς και θαυμαστές του Καρνάζη που κατέκλυσαν τον χώρο άκουσαν τον θρύλο των υπεραποστάσεων να μιλάει για το τρέξιμο και τη ζωή, το βιβλίο του και τα μελλοντικά του σχέδια. «Θέλω να περνάω όλο και περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα οπότε αν έχετε έναν καναπέ να με φιλοξενήσετε, θα το εκτιμήσω!».
Κλείσιμο



Μετά το τέλος της όμορφης συζήτησης και ενώ το κοινό είχε διακόψει αρκετές φορές με το αυθόρμητο χειροκρότημα του τον Καρνάζη, ο διάσημος δρομέας έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας πως «Αν βρεθείτε στο Σαν Φρανσίσκο (τόπο κατοικίας του) να ξέρετε ότι ένας φίλος σας περιμένει εκεί». Στη συνέχεια υπέγραψε δεκάδες αντίτυπα του Υπερμαραθωνοδρόμου, έπιασε κουβέντα με τους νέους φίλους του και αφού ολοκλήρωσε και τις συνεντεύξεις του σε τηλεοπτικά κανάλια και site, έβαλε το σακίδιο του στην πλάτη και εξαφανίστηκε τρέχοντας μες στον Εθνικό Κήπο! 





Φωτογραφίες: Βασιλική Τσιλιμπώκου


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης