Το μυθιστόρημα “Το Πετράδι της Ιωνίας” προσφέρει αυτή την Κυριακή στους αναγνώστες του το Πρώτο Θέμα

Το μυθιστόρημα “Το Πετράδι της Ιωνίας” προσφέρει αυτή την Κυριακή στους αναγνώστες του το Πρώτο Θέμα

Ο αισθησιασμός και το μυστήριο της Μέσης Ανατολής, σε συνδυασμό με τη δράση και τον ελληνικό πόνο για τις χαμένες πατρίδες της Μικράς Ασίας είναι τα βασικά συστατικά της ατμόσφαιρας μέσα στην οποία εξελίσσεται ένα ιστορικό μυθιστόρημα γεμάτο από συναρπαστική δράση και έντονα συναισθήματα. 

Το μυθιστόρημα “Το Πετράδι της Ιωνίας” προσφέρει αυτή την Κυριακή στους αναγνώστες του το Πρώτο Θέμα
Ο υπότιτλος του βιβλίου «Το Πετράδι της Ιωνίας» είναι «Σμύρνη-Αρμενία-Ισπαχάν-Παρίσι», μιας και οι πρωταγωνιστές μοιάζουν να καλπάζουν ανάμεσα σε χώρες, ανάμεσα ακόμη και σε ηπείρους. Στη διάρκεια της περιπέτειας του πολυτάραχου βίου τους περνούν από την χλιδή της αυλής ενός Σάχη στον όλεθρο της Μικρασιατικής Καταστροφής.




Ξεριζωμός και προσφυγιά. Ο χρόνος όμως γιατρεύει και οι άνθρωποι συνεχίζουν να αναζητούν την ευτυχία. Στα χρόνια που ακολουθούν οι ήρωές μας ξεκινούν τη ζωή τους στο Παρίσι, ξεπερνώντας κάθε δυσκολία. Aργότερα, εκεί, το άστρο του Ωνάση και της Mαρίας Kάλλας μεσουρανεί, σ’ ένα Παρίσι που κατακτά όλο τον κόσμο με τα γλέντια και τη μεγαλοπρέπειά του. Έτσι, φτάνουμε ως το σήμερα, με ανθρώπους που ξέρουν να πονούν, να χαίρονται, να μεγαλουργούν και να ερωτεύονται παράφορα σε κάθε σταθμό της ζωής τους. Σμύρνη – Αρμενία – Ισπαχάν – Παρίσι. Διαλέξτε εσείς πού θα σταθείτε…

Κλείσιμο
Ιδού ένα μικρό δείγμα από το ύφος γραφής και την ευαισθησία των δύο επιτυχημένων συγγραφέων, Γιάννη και Μαρίνας Αλεξάνδρου: «Aπ' τον κήπο ανέβαιναν μυρωδιές γασεμιών και νυχτολούλουδων. Όμορφες μέρες εκείνες στη Σμύρνη, μέρες που πέρασαν.

Αγκαλιασμένοι μες στη νύχτα περπατούσαν και δεν ήταν τίποτα άλλο από μια γυναίκα κι ένας άντρας που ερωτεύονταν. Ήταν δυο Ανατολίτες στο Παρίσι. Δυο Μικρασιάτες Έλληνες. Το κόσμημα, είναι δώρο του παππού σου, τότε που η Σμύρνη ήταν τυλιγμένη στις φλόγες. 'Πάρε το ρουμπίνι, φόρα το. Eίναι ανεκτίμητο πετράδι. Kόκκινο σαν το αίμα που χύνεται στους δρόμους. Λαμπερό σαν τη φωτιά. Πολύτιμο σαν την αγάπη και τις θύμισες"». 

Μην χάσετε λοιπόν αυτή την Κυριακή το Πρώτο ΘΕΜΑ και το μυθιστόρημα «Το Πετράδι της Ιωνίας» των Γιάννη και Μαρίνας Αλεξάνδρου που θα σας ταξιδέψει!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης