Αυτή την Κυριακή, το συνασπαστικό μπεστ σέλερ του Robert Ludlum «Η Προδοσία του Τριστάνου» είναι στο ΘΕΜΑ

Αυτή την Κυριακή, το συνασπαστικό μπεστ σέλερ του Robert Ludlum «Η Προδοσία του Τριστάνου» είναι στο ΘΕΜΑ

Κατασκοπεία και αισθησιασμός αναμιγνύονται σε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, σε μια ιστορία θανάσιμα επικίνδυνη όπως ο πόλεμος, αλλά και ακατανίκητα σαγηνευτική -όσο το ερωτικό πάθος.

XRWMA__4_
Το μυθιστόρημα «Η προδοσία του Τριστάνου» αποτελεί απαράμιλλο δείγμα γραφής, τόσο ως προς την καταιγιστική δράση, την εξαίσια πλοκή αλλά και τη βαθιά ανθρώπινη ευαισθησία, καθώς ο Robert Ludlum υφαίνει έναν συγκλονιστικά σύνθετο, πραγματικά μεγαλοφυή αφηγηματικό ιστό.

Ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου είναι ο Στίβεν Μέτκαφ, μια κυριολεκτικά... μυθιστορηματική προσωπικότητα: Το φθινόπωρο του 1940, σε μια περίοδο κατά την οποίαν καμία από τις μετέπειτα υπερδυνάμεις του πλανήτη -δηλαδή η Σοβιετική Ένωση και οι ΗΠΑ- δεν είχε εμπλακεί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Μέτκαφ ήταν απλώς ένας νεαρός, κατώτερος μυστικός πράκτορας. Ο οποίος απολάμβανε τη μεγάλη παρισινή ζωή -ιδιαίτερα, βέβαια, τη νυχτερινή.


Ως πλούσιος και σχεδόν ακαταμάχητα γοητευτικός, ο Μέτκαλφ είχε αμέτρητες κατακτήσεις, μέσω των οποίων έγινε τακτικό μέλος της τοπικής ελίτ των καλοζωιστών. Τότε η αποστολή του ως κατασκόπου ήταν για τον Στίβεν Μέτκαφ απλώς ένα διασκεδαστικό παιχνίδι.

Το συνασπαστικό μπεστ σέλερ του Robert Ludlum «Η Προδοσία του Τριστάνου» είναι στο ΘΕΜΑ

Ωστόσο, όταν οι Ναζί διαλύουν το μυστικό δίκτυο των πληροφοριοδοτών του, ο Μέτκαφ απομένει αποκομμένος στην εμπόλεμη Ευρώπη. Αποφασίζει να αυτοσχεδιάσει και πηγαίνει στη Μόσχα, αναζητώντας τη μοιραία γυναίκα (και παλαιότερη ερωμένη του), μια χορεύτρια των φημισμένων μπαλέτων Μπολσόι. Ακολουθούν διάφορα επεισόδια, κατασκοπικά και ερωτικά, της συγκεκριμένης περιπέτειας, η δράση όμως απογειώνεται μισόν αιώνα αργότερα. Όταν ο Στίβεν Μέτκαφ επιστρέφει στη Μόσχα ως πρεσβευτής των ΗΠΑ.

Τα φαντάσματα του παρελθόντος ξυπνούν και στοιχειώνουν τον Μέτκαφ, ο οποίος πλέον έχει μία και μόνη αποστολή: Να σώσει την ανθρωπότητα από μια απειλή πανίσχυρη αλλά και ύπουλη. Ο Στίβεν Μέτκαφ έχει την ευλογία και την κατάρα να τη γνωρίζει ήδη καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον.
BOOK

Κλείσιμο
Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το έξοχο θρίλερ «Η προδοσία του Τριστάνου» του Robert Ludlum.

Robert Ludlum: Ο συγγραφέας των 500 εκατ. αντιτύπων που «έπλασε» τον Jason Bourne
Η περίπτωση του Robert Ludlum είναι εξαιρετικά σπάνια, αν όχι μοναδική μεταξύ των μυθιστοριογράφων μπεστ-σέλερ. Κυρίως διότι οι γνώσεις και οι εμπειρίες του, από εντελώς διαφορετικά και ετερόκλητα πεδία δραστηριοτήτων, συνέθεσαν ένα εντελώς ιδιαίτερο κράμα. Το αποτέλεσμα για τον Ludlum ήταν να συγγράψει βιβλία τα οποία αγαπήθηκαν μανιωδώς από το παγκόσμιο κοινό, αλλά και να επινοήσει έναν από τους πιο δημοφιλείς φανταστικούς ήρωες του κινηματογράφου δράσης, τον Jason Bourne.

IN_ARTICLE

Ο χαρακτήρας τον οποίον ενσαρκώνει ο Matt Damon στην ομώνυμη τριλογία ταινιών, αποσπώντας κορυφαίες διακρίσεις και βραβεία (συμπεριλαμβανομένων 3 Όσκαρ), δεν θα ήταν τόσο αληθοφανής εάν ο ίδιος ο Ludlum δεν είχε διατελέσει πεζοναύτης, θεατρικός ηθοποιός αλλά και παραγωγός.

Ο Robert Ludlum είχε γεννηθεί στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε στο Κονέκτικατ, όπου και σπούδασε υποκριτική αλλά και γνώρισε τη μετέπειτα σύζυγό του, την επίσης ηθοποιό Mary Ryducha. Αργότερα κατατάχθηκε στις ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού στρατού.

Αφού υπηρέτησε ως πεζοναύτης, ο Ludlum δοκίμασε την τύχη του, σε πρώτη φάση στο θέατρο ως ηθοποιός και ακολούθως με το ρόλο του παραγωγού. Το γράψιμο δεν είχε περάσει καν από το μυαλό του πριν φτάσει την ηλικία των 30 ετών περίπου. Φαίνεται όμως ότι η σχετικά καθυστερημένη ανακάλυψη του γραψίματος λειτούργησε προς όφελός του, καθώς οι διαφορετικές επιρροές, οι εμπειρίες, οι εικόνες και οι ιδέες του είχαν ωριμάσει αρκετά ώστε να βρουν την έκφρασή τους σε μυθιστορήματα τα οποία έγιναν απευθείας μπεστ-σέλερ.

Ο Ludlum βρίσκεται στο στοιχείο του όταν δημιουργεί και περιεργάζεται περίπλοκες συνωμοσίες, από τις οποίες κατά κανόνα κινδυνεύει ολόκληρη η ανθρωπότητα. Στα βιβλία του η πλοκή είναι καταιγιστική και ο αναγνώστης δέχεται βομβαρδισμό από αναπάντεχες εξελίξεις, σχεδόν σε κάθε σελίδα.

Γι' αυτό δεν είναι καθόλου ανεξήγητο το γεγονός ότι από τα 27 κατασκοπευτικά και μη θρίλερ τα οποία συνέγραψε ο Robert Ludlum ως το τέλος της ζωής του, το 2001 από καρδιακή προσβολή, σχεδόν όλα σημείωσαν εμπορικά ρεκόρ. Συνολικά, οι πωλήσεις των βιβλίων του Ludlum αγγίζουν τα 500 εκατ. αντίτυπα, ενώ έχουν μεταφραστεί σε 33 γλώσσες και κυκλοφορούν σε 40 χώρες του πλανήτη. Καθιστώντας τον, δικαιωματικά, ως έναν από τους κορυφαίους σύγχρονους συγγραφείς μπεστ-σέλερ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης