«O "άγιος" Λάρυ και οι 12 Καλοί Σαμαρείτες»: Το νέο βιβλίο του Πέτρου Γκάτζια

«O "άγιος" Λάρυ και οι 12 Καλοί Σαμαρείτες»: Το νέο βιβλίο του Πέτρου Γκάτζια

Συνολικά 13 ιστορίες, με ανθρώπους που κινούνται στα όρια του περιθωρίου, αλλά που με κάποιον τρόπο καταφέρνουν να κάνουν το καλό - Το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Πέτρου Γκάτζια κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «οδός Πανός»

o_agios_lary_vivlio
“«Λάρυ...» Είπε ο κύριος Αριστείδης αιφνιδιασμένος από την παρουσία του «ηρωά» του, με σάρκα και οστά.
«Γνωριζόμαστε ?» απάντησε εκείνος. «Χρόνια έχουν να με φωνάξουν με αυτό το παρατσούκλι. Το όνομά μου είναι Θάνος και ήρθα για το ασανσέρ !»
«Ναι, βέβαια...το ασανσέρ...»
Τα μάτια του ζωντάνεψαν μετά απο πολλά χρόνια. Ο νεαρός αυτός ήταν ο δικός του σωτήρας, ο άνθρωπος που θα τον βοηθούσε και έπειτα εκείνος θα βοηθούσε την πόλη. Τι πιο φυσικό να δώσει τη λύση αυτός που χρόνια τώρα θεωρεί εκπρόσωπο των κατοίκων.”

Κλείσιμο
Απόσπασμα απο το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Πέτρου Γκάτζια (το τέταρτο κατά σειρά): Ο ‘άγιος΄Λάρυ και οι 12 Καλοί Σαμαρείτες.

Συνολικά 13 ιστορίες, με ανθρώπους που κινούνται στα όρια του περιθωρίου, αλλά που με κάποιον τρόπο καταφέρνουν να κάνουν το καλό, απαλλαγμένοι όμως απο οποιαδήποτε χριστιανική ηθική.

Ο «έκπτωτος» Καστριάτο, το λιγομίλητο Μαράκι, η εξώλης και προώλης Κική - η οποία όμως συντηρεί απόρους - ο τζογαδόρος Θωμάς, ο Βασίλης που τους θέλει όλους τακτοποιημένους και δίνει μαθήματα ηθικής, ο Βαγγέλης που αλλάζει γούστα σε μεγάλη ηλικία και έχει το θάρρος να το παραδεχθεί, ο Περικλής που ζήλεψε την δόξα των προγόνων και κάνει ό,τι μπορεί για να σταθεί αντάξιος μιας αμφιλεγόμενης κληρονομιάς.

Ο κολυμβητής που διαβαίνει τον Αχέροντα και έχει ακόμη μνήμες, αλλά και ο μικρός που σώζει την κοπέλα, γιατί έτσι πρέπει και πάνω απ΄όλα η Ζηνοβία που αναλώθηκε στην ανάμνηση ενός άνδρα και βέβαια ο Λάρυ, ο ‘άγιος’ Λάρυ.

Αυτοί είναι οι σύγχρονοι Καλοί Σαμαρείτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης