
Πάμε... Ανταρκτική
Μια έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου που φιλοξενείται στον «Ελληνικό Κόσμο» και μας ταξιδεύει στον παγωμένο κόσμο της Ανταρκτικής
Στο πλαίσιο της έκθεσης, το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» ξεκινά συνεργασία με το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ως υποστηρικτή της έκθεσης. Απώτερος στόχος των δύο φορέων είναι η ευρύτερη συνεργασία στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων αλλά και δράσεων που αφορούν σε τομείς ενδιαφερόντων τους, όπως είναι η προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων, η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, οι κλιματικές αλλαγές κτλ. Η πολυετής πείρα του «Ελληνικού Κόσμου» στην οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και την επιστημονική κατάρτιση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου σε θέματα που αφορούν τα ζώα και τη φύση, δημιουργούν τις βάσεις για την καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων σχετικά με το περιβάλλον.
Στο πλαίσιο της παρούσας συνεργασίας, μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι οι επισκέπτες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου θα έχουν έκπτωση 10% στην έκθεση της Ανταρκτικής του «Ελληνικού Κόσμου» με την επίδειξη του εισιτηρίου τους και αντίστροφα, ώστε να είναι πιο προσιτή η πρόσβαση του κοινού και στους δύο φορείς.
Η έκθεση-υπερπαραγωγή «Αποστολή: Παγωμένη Ανταρκτική», που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, έχει κάνει ήδη τεράστια επιτυχία στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, αλλά και στην Ισπανία και την Τουρκία, όπου έχει παρουσιαστεί, συγκεντρώνοντας συνολικά περισσότερους από μισό εκατομμύριο επισκέπτες.
Η έκθεση, σε έκταση 700 τ.μ., αποκαλύπτει τα μυστήρια της παγωμένης ηπείρου μέσα από μεγάλη ποικιλία πηγών. Σχεδιασμένη για οικογένειες και σχολεία και χάρη στην αξιοποίηση προηγμένης τεχνολογίας, προσφέρει στους επισκέπτες τη μοναδική εμπειρία να γίνουν «ειδικοί» στην Ανταρκτική και να εργαστούν στο μεγαλύτερο φυσικό εργαστήριο της ανθρωπότητας.
Στην αρχή νόμιζα ότι ζητούσαν Έλληνες εργάτες και χάρηκα....το χειρότερο είναι ότι δεν μιλάω ειλικρινά!